Klasiskā frikadeļu zupa
Foto: Shutterstock
4.2754 69
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Frikadeļu zupa - kā no labākajām bērnības atmiņām.

Lai pagatavotu frikadeles, abas maltās gaļas sajauc ar sakultu olu un rīvmaizi (lai gaļa labāk turētos kopā), sāli un piparus pievieno pēc garšas.

Gaļas masu kārtīgi izmīca un ar ūdenī samitrinātām rokām veido nelielas bumbiņas.

Katlā lej ūdeni, kurā ber ripiņās sagrieztus burkānus (kā zināms, burkāni vārās ilgāk), tad sagriež kubiņos kartupeļus un liek klāt, pieliek buljona kubiņus, piparus (pēc garšas), lauru lapu.

Kad kartupeļi ir pusgatavi, zupā liek frikadeles. Visu vāra aptuveni 10 minūtes uz lēnas uguns.

Padoms: ja vēlas, lai zupa ir biezāka un vēl gardāka, var pievienot konservētas pupiņas, kam noliets šķidrums, un zaļos zirnīšus.

Pasniedz ar svaigiem zaļumiem un skābu krējumu.

Iesūtīja: materiāli no portāla "Cālis" arhīva

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form