Foto: Shutterstock
Klasiska lazanja ar divām mērcēm gardām uz sātīgām pusdienām.
90Minūtes
19Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
BOLOŅAS GAĻAS MĒRCEI:1 gab.sīpols1 gab.burkāns6 gab.šampinjoni80 gbekons50 gsviests150 gmalta cūkgaļa150 gmalta liellopa gaļa2 ĒKtomātu pasta sāls150 mlsilts piens150 mldārzeņu buljons BEŠAMEL MĒRCEI:60 gsviests60 gkviešu milti800 mlpiens125 grīvēts siers sāls pipari

Sagatavošana

1

Gatavo Boloņas mērci. Notīra visus dārzeņus un smalki sagriež. Burkānu sarīvē. Sēnītes es sagriež, lai sanāk salmiņos (var arī citas sēnes vai arī bez sēnēm).

2

Katlā vai lielākā panna sviestā izčurkstina kūpināto gaļiņu, tad liek visus dārzeņus, līdz ūdens iztvaiko. Tad liek klāt visu malto gaļu. Ik pa laikam pielej buljonu. Tad lej klāt pienu un visbeidzot tomātu pastu (es lieku speciālo lazanjas mērci, bet Latvijā tādu neesmu redzējusi. Bet varbūt arī kaut kur ir). Ļauj, lai viss sutinās un cepinās kādu pusstundu zem vāka. Ik pa laikam var pieliet buljoniņu, lai nepaliek sauss.

3

Kamēr tā mērce gatavojas, siltā ūdenī iemērc lazanjas plāksnes un ļauj izmirkt. viņām jābūt mīkstām, kad kārtosi traukā.

4

Kad gaļas mērce top gatava, taisa Bešamela mērci. Katliņā izkausē sviestu, tajā iesijā miltus un nedaudz apbrūnina. Maisot pakāpeniski pievieno pienu, pieliek sāli un pipariņus. Nebaidies, ja sākumā samet kunkuļos. Tos, kārtīgi maisot, izšķīdina. Visu maisot vāra kādas 5 minūtes. Pēc tam iemaisa sieru. Un ļauj tam izkust. Mērce paliek tāda biezi tumīga.

5

Četrstūraino sacepumu veidni vispirms ieziež ar nedaudz sviesta, tad lej kārtu Bešamela mērci, tad klāj lazanjas loksnes. Tā lai maliņas nedaudz pārklājas viena otrai. Tad liek Boloņas mērces kārtu, tad Bešamela mērci, tad lazanjas loksnes utt. Cik, nu daudz grib un atļauj vietas. Visu nobeidz ar lazanjas loksnēm, kam pāri pārlieta atlikusī bešameļas mērce. Ja grib, pa virsu var vēl uzkaisīt sieru. Cep gaiši brūnu.

6

Cepeškrāsns karstums - 200*C. Cepšanas ilgums kādas 30-35 minūtes.

Iesūtīja: Sanchulis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!