Lazanjas recepte
Foto: Shutterstock
3.9858 141
10 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
lazanjas plāksnes
lazanjas plāksnes
Gaļas mērcei
300 g
300 g maltā gaļa
maltā gaļa
80 g
80 g cauraugusi kūpināta gaļa (bekons)
cauraugusi kūpināta gaļa (bekons)
150 g
150 g dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
2 gab.
2 gab. tomāti
tomāti
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
150 g
150 g tomātu mērce
tomātu mērce
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
3-4 gab.
3-4 gab. burkāni
burkāni
1 gab.
1 gab. seleriju kāts
seleriju kāts
 
paprika
paprika
6-7 gab.
6-7 gab. šampinjoni
šampinjoni
50 g
50 g sviests
sviests
150 g
150 g piens
piens
 
garšvielas
garšvielas
Bešamel mērcei:
50 g
50 g sviests
sviests
50 g
50 g milti
milti
700 ml
700 ml piens
piens
125 g
125 g rīvēts siers
rīvēts siers
naža gals
naža gals muskatrieksts
muskatrieksts
pēc garšas
pēc garšas svaigi pētersīļi
svaigi pētersīļi
Papildus:
 
sviests cepamtrauka ieziešanai
sviests cepamtrauka ieziešanai
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas sacepumi
  • Makaronu ēdieni
  • Makaronu sacepumi
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Klasiskā lazanja - kārtīgām pusdienām vai vakariņām.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sarīvē burkānus un sakapā sīpolu.

    Katlā vai pannā augstām malām sviestā apcep smalki sagrieztu bekonu. Pievieno burkānus. Smalki sagrieztus seleriju kātus.

    Kad tie apcepušies, pievieno malto gaļu (es parasti ņemu liellopa vai jaunlopa). Visu kopā nedaudz pasautē.

    Kamēr sastāvdaļas cepas nelielā karstumā, tomātus aplej ar verdošu ūdeni un novelk tiem mizu. Sasmalcina.

    Katlā pievieno sagrieztu papriku un sēnes un tomātus. Piespiež ķiploku un pielej buljonu. Uzliek katlam vāku un ļauj sutināties kādas 10-15 minūtes.

    Pievieno tomātu mērci (var būt arī ar piedevām) un garšvielas. Turpina sautēt kādas 5 minūtes.

    Pielej siltu pienu. Uzliek katlam vāku un mērci sautē uz lēnas uguns kādas 20-25 minūtes.

    Kamēr gatavojas gaļas mērce, lielā trauka ar siltu ūdeni (bet ne vārošu) pamīšus vienu otrai liek lazanjas plāksnes, lai tās kļūst elastīgas un viegli klājamas. Ūdenim var pieliet nedaudz eļļas, lai plāksnes nesaliptu.

    Gatavo Bešamela mērci: katliņā izkausē sviestu, bet lūko, lai tas nepaliek brūns, tāpēc labāk kausēt uz ļoti mazas liesmas. Ieber miltus un ļauj tiem nedaudz apbrūnēt.

    Pēc tam pamazām lej klāt pienu un intensīvi maisa, lai neveidojas kunkuļi. Ka masa kļuvusi krēmīga un viendabīga, lēnām lej klāt atlikušo piena daudzumu un kārtīgi izmaisa. Ļauj pienam sakarst.
    Tad katlā ber rīvētu sieru. Svaigus kapātus zaļumus un maisa, kamēr mērce sabiezē.

    Gaļas mērcei nav jābūt šķidrai, bet gan sulīgai.

    Cepamo trauku iesmērē ar sviestu un tajā ar kausiņu lej kārtu Bešamela mērces.

    Pēc tam liek kārtu ar izmērcētajām lazanjas plāksnēm.

    Tām virsū kārto gaļas mērci. Pārlej ar balto mērci.

    Tad liek lazanjas plāksnes, maltās gaļas mērci, balto mērci utt., līdz trauks pilns.

    Virsējo lazanjas plākšņu kārtu rūpīgi nosedz ar balto mērci, pretējā gadījumā nenosegtie makaroni sakaltīs. Pāri visam var pārkaisīt nedaudz rīvēta siera, ja vēlas.

    Trauku liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 20-30 minūtes 200*C.

    Iesūtīja: Sanchulis

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form