Foto: Shutterstock
Klasiskā siera kūka, ko var pagatavot arī ikdienai.
2400Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
200 gcepumi125 gkausēts sviests250 gPhiladelphia siers400 giebiezināts piens ar cukuru2 TKcivēta citronu miziņa80 mlcitronu sula1 TKželatīns1 ĒKūdens

Sagatavošana

1

Cepumus sasmalcina līdz rīvmaizes konsistencei.Pievieno sviestu, maisa, kamēr masa ir vienmērīga.

2

Šo masu vienmērīgi izklāj pa 21 cm kūkas veidnes malām un uz dibena (var izmantot, piemēram, glāzi ar plakanu dibenu). Apsedz un ledusskapī saldē 30 minūtes, kamēr stingra.

3

Pa to laiku sieru ar mikseri kuļ, kamēr tas kļūst vijīgs, pievieno kondensēto pienu, miziņu un sulu, puto, kamēr masa vienmērīga.

4

Želatīnu izšķīdina, nedaudz karsējot (piemēram, ūdens peldē), tad atdzesētu pievieno siera masai.

5

Siera masu lej veidnē un ledusskapī atdzesē 3 stundas vai pa nakti.

P.s. Šī ļoti garšīga, tikai es cepu ar mellenēm, nevis avenēm. Un svara vērošanas cēla mērķa dēļ cepu ar biezpienu, taču ar krējumsieru noteikti būs garšīgāk. Un cepumu vietā izmantoju sadrupinātu tortes biskvītu, starp citu, nebija nemaz slikti.

Iesūtīja: Babs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!