Foto: Publicitātes foto
Klasisks Francijas virtuves deserts ar krēmīgu vaniļas garšu un lūstošu cukura virskārtiņu atrodams teju katra restorāna ēdienkartē. Lai gan var šķist, ka deserta pagatavošana ir grūta un laikietilpīga, "Rimi" gardēde Liene Zemīte norāda, ka tā nebūt nav. Nepieciešamas tikai pareizās sastāvdaļas un aprīkojums, lai ikviens restorāna cienīgo desertu pagatavotu arī mājas apstākļos.
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 mlsaldais krējums50 gpūdercukurs5 olu dzeltenumi4 ĒKcukurs1 vaniļas pāksts

Sagatavošana

1

Krāsni uzkarsē līdz 140 grādiem. Katliņā karsē saldo krējumu un pārgrieztu vaniļas pāksti, līdz tas sāk burbuļot, tad noņem no uguns un atdzesē.

2

Saputo olu dzeltenumus ar pūdercukuru līdz vieglām, gaiši dzeltenām putām, tad saputo atdzisušo saldo krējumu. Abas masas savieno, samaisa un lej trauciņos.

3

Dziļā pannā lej ūdeni un ūdens peldē liek salietos trauciņus. Pēc ievietošanas cepeškrāsnī cep aptuveni 40 minūtes. Izņem un atdzesē.

4

Pārber cukuru un ar degli aizdedzina, kamēr cukurs karamelizējas vai uzkarsē krāsni grila režīmā līdz 250 grādiem un atkal liek trauciņus ar brilē krāsnī, līdz virskārta strauji karamelizējas.

5

Dekorē ar svaigām ogām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!