Klasiskais kakao krēms ar šokolādi un ogu ķīseli
Foto: Veronika Ļevša
3.5714 14
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
200 ml
200 ml piens
piens
400 ml
400 ml saldais krējums 35%
saldais krējums 35%
7 ĒK
7 ĒK cukurs
cukurs
3 ĒK
3 ĒK kakao
kakao
25 g
25 g želatīns
želatīns
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs vai ekstrakts
vaniļas cukurs vai ekstrakts
 
šokolāde dekoram, sarīvēta
šokolāde dekoram, sarīvēta
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Krēmi
  • Pasaules Virtuve
  • Klasiskā kakao krēma recepti var interpretēt dažādās garšu variācijās. Lai pagatavotu šokolādes krēmu, kakao aizstāj ar tāfelīti kausētas tumšās, baltās vai piena šokolādes, bet kakao aizstājot ar pāris tējkarotēm šķīstošās kafijas, iegūsi gardu kafijas krēmu. Recepti iesaka "Instagram" konta "love to cook" autore Veronika Ļevša.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Želatīnu pārlej ar 1/2 glāzi ūdens un uzbriedina 10 minūtes.

    Saldo krējumu sakuļ ar cukuru vijīgās putas, piesargoties nepārkult.

    Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus liek citā bļodā un sakuļ ar kakao. Tad pakāpeniski pielej un iekuļ uzkarsētu pienu.

    Iemaisa masā karsta ūdens peldē izkausētu želatīnu.

    Kad masa sāk biezēt, iemaisa tajā iepriekš sakulto putukrējumu.

    Lej masu traukā, liek ledusskapī uz pāris stundām.

    Klasiskais kakao krēms ar šokolādi un ogu ķīseli
    Foto: Veronika Ļevša

    Pirms pasniegšanas krēmu izņem no ledusskapja, pārkaisa ar rīvētu šokolādi, sagriež kvadrātiņos un pasniedz ar dzērveņu ķīseli (kā to pagatavot, stāstījām, lūk, te).

    Lai labi garšo!

    Lūk, šeit atradīsi receptes 20 pavisam vienkāršiem desertiem, kuri vislabāk garšos kompānijā ar ķīseli.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form