Oljvjē salāti jeb rosols
Foto: Shutterstock
4.1364 44
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Diezgan klasiska Olivjē salātu jeb rasola recepte - ar vārītiem kartupeļiem un burkāniem, labu desu, zaļajiem zirnīšiem un pārējām, labi zināmajām, sastāvdaļām.

Katlā vāra kartupeļus un burkānus līdz mīksti.

Atsevišķā katliņā vāra olas ~ 15 minūtes, lai ir stingras.

Kad gatavs, atdzesē.

Kartupeļus un burkānus sagriež smalkos kubiņos un ber lielā traukā. Saspaida olas (es parasti ar dakšiņu uz šķīvīša saspiežu) un liek klāt.

Doktordesu un žāvēto gaļiņu (ja ir) arī smalki sagriež un liek klāt.

Smalki sagriež marinētos gurķīšus un ber klāt. Zirnīšus nokāš no suliņas un liek klāt.

Sajauc bļodiņā skābo krējumu ar majonēzi pusi uz pusi un pārlej salātus.

Pievieno sāli, piparus, sinepes un apmaisa. Liek ledusskapī lai atdziest.

Iesūtīja: Klondīne

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form