Oljvjē salāti jeb rosols
Foto: Shutterstock
4.2469 81
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
0.5 l
0.5 l marinēti gurķi
marinēti gurķi
0.5 l
0.5 l konservēti zaļie zirnīši
konservēti zaļie zirnīši
5-6 gab.
5-6 gab. vārīti kartupeļi
vārīti kartupeļi
3 gab.
3 gab. vārīti burkāni
vārīti burkāni
3 gab.
3 gab. vārītas olas
vārītas olas
0.5 kg
0.5 kg doktordesa
doktordesa
 
krējums un majonēze (50:50)
krējums un majonēze (50:50)
 
sāls
sāls
 
malti melnie pipari
malti melnie pipari
0.5-1 TK
0.5-1 TK sinepes
sinepes
Pēc vēlmes:
300 g
300 g žāvēta gaļa
žāvēta gaļa
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Bēru mielasts
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Ziemassvētku receptes
  • Gaļas salāti
  • Kartupeļu salāti
  • Pasaules Virtuve
  • Diezgan klasiska Olivjē salātu jeb rasola recepte - ar vārītiem kartupeļiem un burkāniem, labu desu, zaļajiem zirnīšiem un pārējām, labi zināmajām, sastāvdaļām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katlā vāra kartupeļus un burkānus līdz mīksti.

    Atsevišķā katliņā vāra olas ~ 15 minūtes, lai ir stingras.

    Kad gatavs, atdzesē.

    Kartupeļus un burkānus sagriež smalkos kubiņos un ber lielā traukā. Saspaida olas (es parasti ar dakšiņu uz šķīvīša saspiežu) un liek klāt.

    Doktordesu un žāvēto gaļiņu (ja ir) arī smalki sagriež un liek klāt.

    Smalki sagriež marinētos gurķīšus un ber klāt. Zirnīšus nokāš no suliņas un liek klāt.

    Sajauc bļodiņā skābo krējumu ar majonēzi pusi uz pusi un pārlej salātus.

    Pievieno sāli, piparus, sinepes un apmaisa. Liek ledusskapī lai atdziest.

    Iesūtīja: Klondīne

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form