Oljvjē salāti jeb rosols
Foto: Shutterstock
4.1964 56
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Diezgan klasiska Olivjē salātu jeb rasola recepte - ar vārītiem kartupeļiem un burkāniem, labu desu, zaļajiem zirnīšiem un pārējām, labi zināmajām, sastāvdaļām.

Katlā vāra kartupeļus un burkānus līdz mīksti.

Atsevišķā katliņā vāra olas ~ 15 minūtes, lai ir stingras.

Kad gatavs, atdzesē.

Kartupeļus un burkānus sagriež smalkos kubiņos un ber lielā traukā. Saspaida olas (es parasti ar dakšiņu uz šķīvīša saspiežu) un liek klāt.

Doktordesu un žāvēto gaļiņu (ja ir) arī smalki sagriež un liek klāt.

Smalki sagriež marinētos gurķīšus un ber klāt. Zirnīšus nokāš no suliņas un liek klāt.

Sajauc bļodiņā skābo krējumu ar majonēzi pusi uz pusi un pārlej salātus.

Pievieno sāli, piparus, sinepes un apmaisa. Liek ledusskapī lai atdziest.

Iesūtīja: Klondīne

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form