Foto: Shutterstock
Īpašām viesībām gardais un tradicionālais itāļu deserts - tiramisu.
460Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.Mascarpone4 gab.olas4 tasesstipra kafija1 gab.iepakojums cepumi Dāmu pirkstiņi2 TKbrendijs1 TKamareto1 TKgaišais rums2 ĒKcukurs1 TKcitronu sula1 ĒKkakao

Sagatavošana

1

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Olu dzeltenumiem pieber cukuru un ar mikseri saputo līdz gaišai un krēmīgai masai.

2

Maskarponi ar putojamo slotiņu vai karoti uzmanīgi iecilā saputotajos dzeltenumos, kamēr siers sajaucies ar olu. Noliek malā.

3

Gatavo tiramisu: pagatavo stipru kafiju un samaisa ar brendiju. Lej seklā traukā. Ņem cepumus un pa vienam iemērc kafijā. Dāmu pirkstiņi ļoti ātri uzsūc mitrumu, tāpēc tie jāiemērc un uzreiz jāņem ārā.

4

Liek mērcētos cepumus vienā kārtā četrkantīgā traukā. No minētā sastāvdaļu daudzuma iznāks divas cepumu kārtas. Palielinot sastāvdaļu daudzumu, varēs iegūt vairākas kārtas, bet nav vēlams, lai būtu vairāk par četrām kārtām.

5

Katrai cepumu kārtai liek virsū maskarpones krēmu. Kārtojumu pabeidz ar krēma kārtu. Pārsedz ar foliju un liek ledusskapī uz 7 stundām vai uz nakti.

6

Pirms pasniegšanas apkaisa ar kakao vai rīvētu šokolādi.

Variācijas par tēmu: dāmu pirkstiņu vietā var izmantot gatavas vai pašceptas biskvīta plātnes, ko samitrina ar kafiju. Tiramisu var gatavot martini glāzē: apakšējā kārtā liek uz pusēm salauztus, kafijā izmērcētus cepumus "Dāmu pirkstiņi", kam seko maskarpones krēms. Tā turpina līdz glāzes malām.

Gatavošanas laiks:
40 minūtes un 7 stundas atdzesēšanai.

Iesūtīja:
abruks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!