Sastāvdaļas
Sagatavošana
Bļodā liek miltus, pūdercukuru, cepamo pulveri, sviestu, olas, pienu un vaniļas ekstraktu. Sastāvdaļas maisa, līdz iegūta vienmērīga mīkla.
Mīklu pēc tam vienlīdzīgi sadala starp 12 mafinu papīra formiņām, kas saliktas mafinu pannā.
Kūciņas cep 15-18 minūtes, līdz tās skaisti pacēlušās un stingras. Gatavos kēksiņus atdzesē.
Gatavo glazūru. Olu baltumus liek bļodā, pievieno tiem pūdercukuru un sāli. Pēc tam šo bļodu liek karstā ūdens peldē un maisa tik ilgi, līdz cukurs izkusis.
Bļodu ņem ārā no verdošā ūdens un sakuļ olu baltumu un cukura masu ar mikseri, līdz olbaltuma putas ir stingras. Iemaisa tajās dažus vaniļas ekstrakta pilienus.
Sviestu sagriež kubiņos un iemaisa sakultajos olu baltumos. Masa var kļūt šķidrāka, bet, kārtīgi visu sakuļot ar mikseri, krēms paliks gaisīgs un stingrs.
Glazē kapkeikus. Konditorejas tūtu piepilda ar glazūru, uzliek zvaigznītes uzgali. Ņem atdzesēto kūciņu un ar veiklām apļveida kustībām ziež virsū spirāli uz kapkeika. Procesu sāk no kūciņas ārmalām, lai vidū veidotos skaista spicīte.
Procesu atkārto, līdz visas 12 kūciņas apziestas.
Glazūrkūciņas pēc tam dekorē ar šokolādes standziņu. To var viegli pagatavot, sagriežot piena šokolādes tāfelīti nelielos "salmiņos".
Lai labi garšo!