Klasiskās 'Vecrīgas' ar gaisīgu biezpiena krēmu
Foto: Privātais arhīvs
3.2857 7
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
MĪKLAI
1 glāze
1 glāze ūdens
ūdens
100 g
100 g sviests
sviests
1 glāze
1 glāze milti
milti
4
4 olas
olas
PILDĪJUMAM
250 ml
250 ml saldais krējums
saldais krējums
250 g
250 g biezpiens
biezpiens
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
 
pūdercukurs pārkaisīšanai
pūdercukurs pārkaisīšanai
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Tortes un kūkas
  • Pūdercukuroto kūciņu trauslā mīklas garoziņā slēpj maigu biezpiena krēma pildījumu īsta bērnības garša! Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece. No šī produktu daudzuma sanāks aptuveni 25 "Vecrīgas".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā uzkarsē ūdeni, pievieno sviestu un izkausē to uz nelielas liesmas.

    Kad sviests ir izkusis, nenoņemot katliņu no plīts, iemaisa miltus. Maisa ātri un vislabāk ar koka karoti, līdz izveidojas vienmērīga, viengabalaina masa. Tam būs nepieciešama aptuveni minūte.

    Noņem katliņu no plīts un atstāj padzesēties 3-4 minūtes.

    Tad, ātri maisot, pa vienai pievieno olas un katru kārtīgi iekuļ. Mīklai vajadzētu sanākt ķēpīgi-mīkstai.

    Pilda mīklu konditorejas maisā ar lielo rozetes uzgali, spiež no masas uz plāts (to iepriekš izklāj ar cepamo papīru un ietauko) apaļas kūciņas, veidojot aplīšus vertikāli uz augšu kā tornīšus.

    Cep iepriekš līdz 160 grādiem uzkarsētā plītī aptuveni 50 minūtes.

    Pa to laiku gatavo krēmu. Vispirms saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru vijīgās putās. Tad pievieno biezpienu (izmanto kulinārijas biezpienu vai parasto biezpienu iepriekš sablendē/iztrin caur sietiņu, lai masa būtu viendabīga) un saputo, līdz masa ir vienmērīga. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl cukuru pēc garšas.

    Izņem mīklas sagataves no krāsns, atdzesē un pilda ar krēmu, iedurot pildāmo uzgali sagataves apakšā pa vidu. Virpinot kūciņu rokā pa apli, ar otru roku spiež iekšā krēmu. Kad kūciņa ir pilna, to var just pēc svara.

    Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Luminor biznesam