Mazsālītu gurķu ātrā recepte
Foto: Shutterstock
3.7714 35
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg gurķi
gurķi
1
1 diļļu bunte
diļļu bunte
1
1 ķiploks
ķiploks
3
3 kadiķa ogas (var nelikt)
kadiķa ogas (var nelikt)
7
7 melnie pipari
melnie pipari
Marinādei:
1 l
1 l ūdens
ūdens
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Sālīšana un mazsālīšana
  • Pasaules Virtuve
  • Klasiski mazsālītie gurķi - īstā jūnija garša!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gurķus nomazgā.

    Nenomizotu ķiploka galviņu pārgriež uz pusēm.

    2 l stikla burku izmazgā. Dilles saplucina un pusi no tām liek burkā kopā ar pusgaiviņu ķiploka.

    Gurķiem nogriež abus galiņus – tie ātrāk būs gatavi ēšanai! Apgrieztos gurķus cieši kārto burkā. Es parasti gurķus sametu iekšā, tad spēcīgi sakratu un brīvajās vietās iespiežu gurķus. Pa virsu liek atlikušās dilles un ķiploka galvas pusi.

    Tā kā nezinu, cik daudz marinādes vajadzēs, tad parasti taisu marinādi pa litriem. Tātad: sagatavo vienu litru marinādes: traukā ieber 1 ĒK cukura, 2 ĒK sāls, uzlej nedaudz ūdens, izmaisa cukuru un sāli, līdz izkūst. Tad pielej ledaini aukstu ūdeni, iemaisa piparus. Ja vēlas, var pievienot arī kādu ēdamkaroti rīvētu mārrutku.

    Marinādi lej uz gurķiem. Un tad jau skatās, cik apmēram vajag vēl marinādi. Atkal iejauc sāli, cukuru, samaisa un uzlej. Man uz divu litru burku vajadzēja 1,5 l marinādes.

    Gatavošanas laiks: 15 minūtes, marinēšanai, minimums, 5 stundas un ar katru stundu paliek ar vien gardāki

    Iesūtīja: Lora

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form