Spriedumu lietā, kurā par ieroču nomešanu tiek tiesāti arī pieci lidotāji no Latvijas, Indijas pilsētas Kalkutas tiesa paziņos šā gada 17.janvārī.
Ja tiesa atzīs lidotājus par vainīgiem, tiks noteikts datums, kad tiesa nolasīs visu spriedumu un noteiks sodu lidotājiem. Pagaidām nav skaidrs, kas notiks, ja spriedums būs attaisnojošs. Komisārovs pieļāva, ka lidotājus varētu atbrīvot, vai arī deportēt no valsts.

Krievijas ģenerālkonsulāts neprognozē, kad tiesa varētu nolasīt spriedumu, ja 17.janvārī lidotājus atzīs par vainīgiem.

Jau vēstīts, ka Indijā ir apcietināti pieci lidotāji no Latvijas - eskadriļas komandieris Aleksandrs Klišins, otrs pilots Oļegs Gaidašs, bortinženieris Igors Timmermans, kravas operators Jevgeņijs Antimenko un stūrmanis Igors Moskvitins, kurš slimo ar tuberkulozi.

Cietumā Indijā lidotāji ir kopš 1995.gada, kad Indijas reaktīvie iznīcinātāji piespieda viņu vadīto transportlidmašīnu "An-26" nolaisties Bombejā, jo pirms tam Rietumbengāles štatā bija nomesta ieroču krava.

Kopš pagājušā gada nogales visi pieci lidotāji ir Krievijas pilsoņi.

Par līdzdalību lietā tiek apsūdzēti 19 cilvēki. Astoņi aizdomās turētie ir pazuduši bez vēsts. Lidotājiem ir uzrādīta smaga apsūdzība, par ko draud nāvessods, bet tas, visticamāk, netiks piespriests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!