Olbaltumu cepumi meringi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Viena no olbaltumu cepumu klasiskākajām receptēm - meringi, kuri ir pamats ne tikai pavlovas kūkām, bet arī var tikt izmantoti kā lielisks kūkas rotājums, ja tos cep pavisam nelielus. Un nevajag baidīties no ilgā gatavošanas laika, jo kad tie ir gatavi, tie ir neticami gardi!

Cepeškrāsni uzsilda līdz 120 grādu atzīmei.

Olu baltumus, kuri noturēti istabas temperatūrā, labi sakuļ, lai tie no mīkstām putām iegūtu stingras.

Saputotajiem olu baltumiem klāt pievieno vīnakmens cepamo pulveri (cepamie pulveri, kas satur tartara skābi) un pavisam nelielu šķipsniņu sāls. Pievienotās sastāvdaļas rūpīgi ieputo masā. Vīnakmens cepamo pulveri var aizvietot ar parasto, kuram piejauc pavisam nedaudz citronskābes.

Olu baltumiem pievieno pūdercukuru pa nelielām porcijām, labi sakuļot masu pēc katras pūdercukura porcijas pievienošanas, lai cukurs masā izkustu.

Pēc tam meringu masā iecilā vaniļas vai mandeļu esenci, kā arī dažus pilienus pārtikas krāsvielas, ja to izmanto, aptuveni ar 25 gramiem pūdercukura.

Cepamās pannas izklāj ar cepampapīru. Ar karoti meringu mīklu liek apaļās formās uz cepamajām pannām.

Kad tas izdarīts, pannas liek cepeškrāsnī un cep iepriekš uzsildītā krāsnī aptuveni stundu. Pēc tam cepeškrāsni izslēdz, bet meringus laukā neņem un ļauj tiem cepeškrāsnī pažūt vismaz divas stundas. Labu apetīti!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form