Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Viena no olbaltumu cepumu klasiskākajām receptēm - meringi, kuri ir pamats ne tikai pavlovas kūkām, bet arī var tikt izmantoti kā lielisks kūkas rotājums, ja tos cep pavisam nelielus. Un nevajag baidīties no ilgā gatavošanas laika, jo kad tie ir gatavi, tie ir neticami gardi!
200Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 lielu olu baltumi2 mlvīnakmens cepamais pulveris200 gpūdercukurs2 mlvaniļas vai mandeļu esence pārtikas krāsvielas (pēc izvēles)

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 120 grādu atzīmei.

2

Olu baltumus, kuri noturēti istabas temperatūrā, labi sakuļ, lai tie no mīkstām putām iegūtu stingras.

3

Saputotajiem olu baltumiem klāt pievieno vīnakmens cepamo pulveri (cepamie pulveri, kas satur tartara skābi) un pavisam nelielu šķipsniņu sāls. Pievienotās sastāvdaļas rūpīgi ieputo masā. Vīnakmens cepamo pulveri var aizvietot ar parasto, kuram piejauc pavisam nedaudz citronskābes.

4

Olu baltumiem pievieno pūdercukuru pa nelielām porcijām, labi sakuļot masu pēc katras pūdercukura porcijas pievienošanas, lai cukurs masā izkustu.

5

Pēc tam meringu masā iecilā vaniļas vai mandeļu esenci, kā arī dažus pilienus pārtikas krāsvielas, ja to izmanto, aptuveni ar 25 gramiem pūdercukura.

6

Cepamās pannas izklāj ar cepampapīru. Ar karoti meringu mīklu liek apaļās formās uz cepamajām pannām.

7

Kad tas izdarīts, pannas liek cepeškrāsnī un cep iepriekš uzsildītā krāsnī aptuveni stundu. Pēc tam cepeškrāsni izslēdz, bet meringus laukā neņem un ļauj tiem cepeškrāsnī pažūt vismaz divas stundas. Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!