Pajautājiet jebkuram bērnam, kas ir viņa mīļākais ēdiens, ja neskaita kartupeļu frī! Atbilde būs - makaroni ar sieru! Un arī visparastākos makaronus ar sieru var pagatavot tā, ka maltīte būs izsmalcināta un to novērtēs arī īsti gardēži. Pie darba!
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gmakaroni (pēc izvēles)2 TKsāls400 mlsaldais krējums4 TKSanta Maria piedevas makaroniem vai Pasta Rossa dzirnaviņās50 grīvēts siers50 gParmezāna siers3 ķiploka daiviņas2 vidēji lieli sīpoli50 gmaigas sinepes eļļa cepšanai50 gsviests4 TKSanta Maria Čederas siera mērce

Sagatavošana

1

Vāra makaronus sālsūdenī līdz al dente gatavībai. Sasmalcina ķiplokus un sīpolus un nedaudz apcep sviestā. Pārlej ar saldo krējumu, pievieno Santa Maria piedevu makaroniem un sinepes. Karsē, līdz mērce kļūst biezāka.

2

Mērci lej pārtikas smalcinātājā, pievieno rīvētā siera un Parmas siera, visu samaļ. Šim darbam var izmantot arī rokas blenderi.

3

Uzvārītos makaronus liek karstumizturīgā traukā, pārlej ar mērci, liek sakarsētā krāsnī un cep aptuveni desmit minūtes. Pārlej ar Čederas siera mērci un pārkaisa ar atlikušo sieru. Turpina cept, līdz siers ir izkusis un kļuvis zeltaini brūns.

Izbaudiet!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!