
Pajautājiet jebkuram bērnam, kas ir viņa mīļākais ēdiens, ja neskaita kartupeļu frī! Atbilde būs - makaroni ar sieru! Un arī visparastākos makaronus ar sieru var pagatavot tā, ka maltīte būs izsmalcināta un to novērtēs arī īsti gardēži. Pie darba!
Vāra makaronus sālsūdenī līdz al dente gatavībai. Sasmalcina ķiplokus un sīpolus un nedaudz apcep sviestā. Pārlej ar saldo krējumu, pievieno Santa Maria piedevu makaroniem un sinepes. Karsē, līdz mērce kļūst biezāka.
Mērci lej pārtikas smalcinātājā, pievieno rīvētā siera un Parmas siera, visu samaļ. Šim darbam var izmantot arī rokas blenderi.
Uzvārītos makaronus liek karstumizturīgā traukā, pārlej ar mērci, liek sakarsētā krāsnī un cep aptuveni desmit minūtes. Pārlej ar Čederas siera mērci un pārkaisa ar atlikušo sieru. Turpina cept, līdz siers ir izkusis un kļuvis zeltaini brūns.
Izbaudiet!