Klasiskie sendienu cepumi – rozītes
Foto: DELFI
3.7778 9
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Rozītes - iecienīts gardums jebkurās ballītēs un viesībās.

Olas sakuļ ar cukuru, sāli, garšvielām, pienu, pievieno izsijātus kviešu miltus un samaisa.

Masai pielej saldu krējumu, izmaisa, lai būtu šķidra, vienmērīga mīkla. Mīklai ļauj 25-30 minūtes uzbriest.

Sakarsētā eļļā liek cepumu veidnīti un sakarsē. Pēc tam iemērc mīklā, lai mīkla nepārklātu veidnītes virsu, liek taukos un vāra cepumus gaiši dzeltenus.

Tad veidnīti no trauka izņem, cepumu liek uz sietiņa vaj sūk]a papīra (lai tauki notek).

Atdzisušus cepumus pārkaisa ar pūdercukuru.

Saldu krējumu var aizvietot ar kausētu sviestu.

Iesūtīja: Ieva

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form