Foto: DELFI
Rozītes - iecienīts gardums jebkurās ballītēs un viesībās.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
125 gkviešu milti125 gpiens50 gsaldais krējums gab.olas25 gcukurs1 gab.paciņa vaniļas cukurs eļļa pūdercukurs

Sagatavošana

1

Olas sakuļ ar cukuru, sāli, garšvielām, pienu, pievieno izsijātus kviešu miltus un samaisa.

2

Masai pielej saldu krējumu, izmaisa, lai būtu šķidra, vienmērīga mīkla. Mīklai ļauj 25-30 minūtes uzbriest.

3

Sakarsētā eļļā liek cepumu veidnīti un sakarsē. Pēc tam iemērc mīklā, lai mīkla nepārklātu veidnītes virsu, liek taukos un vāra cepumus gaiši dzeltenus.

4

Tad veidnīti no trauka izņem, cepumu liek uz sietiņa vaj sūk]a papīra (lai tauki notek).

5

Atdzisušus cepumus pārkaisa ar pūdercukuru.

Saldu krējumu var aizvietot ar kausētu sviestu.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!