Klasisks hamburgers – sulīgs un garšīgs
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Gaļas kotletēm
400 g
400 g liellopa maltā gaļa
liellopa maltā gaļa
40 g
40 g Čedaras siers, smalki sarīvēts
Čedaras siers, smalki sarīvēts
1 ĒK
1 ĒK pētersīļi, smalki sakapāti
pētersīļi, smalki sakapāti
2 ĒK
2 ĒK marinētu gurķu marināde
marinētu gurķu marināde
1/2 TK
1/2 TK ķiploku pulveris
ķiploku pulveris
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
Mērcei
80 g
80 g grieķu jogurts
grieķu jogurts
20 g
20 g tomātu pasta
tomātu pasta
1 TK
1 TK sinepes
sinepes
1/2 TK
1/2 TK tobasco mērce
tobasco mērce
1 ĒK
1 ĒK Vusteras mērce
Vusteras mērce
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
Maizītēm
4 gab.
4 gab. burgeru maizītes
burgeru maizītes
1 gab.
1 gab. tomāts
tomāts
1 gab.
1 gab. sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
4 gab.
4 gab. marinēti gurķi
marinēti gurķi
4 gab.
4 gab. salātlapas
salātlapas
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīgs, sātīgs, garšīgs un, ja pareizi pagatavots, arī diezgan veselīgs hamburgers noteikti ir kaut kas vairāk par ēdienu – tas ir leģenda. Veikali ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā klasiska burgera recepti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sajauc visas sastāvdaļas gaļas kotletei un liek ledusskapī uz 20-30 min, lai nedaudz ievelkas.

    No masas izveido četras līdzīga izmēra kotletes un strauji apcep tās uz pannas vai grila, 4-5 minūtes no katras puses, līdz tās kļūst brūnas un gatavas (jāuzmanās nepārcept, lai gaļa nav sausa).

    Apgrauzdē burgermaizītes uz sausas pannas.

    Sajauc visas mērces sastāvdaļās un sagriež dārzeņus plānās šķēlītēs.

    Veido burgerus: uz apakšējām burgermaizītēm liek nedaudz mērces, tad salātlapas, virsū burgerkotletes, tad pārklāj to ar tomātu šķēlītēm, sarkanā sīpola šķēlītēm, tad gurķu šķēlītēm. Otru burgermaizi arī nedaudz apsmērē ar mērci un liek pārējām sastāvdaļām pa virsu. Pasniedz uzreiz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form