Miltu klimpas zupām
Foto: Shutterstock
3.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
5 gab.
5 gab. olas
olas
50 ml
50 ml ūdens
ūdens
 
cukurs
cukurs
 
sāls
sāls
 
milti
milti
 
piens
piens
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Grūtnieces ēdienkarte
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Citas zupas
  • Dažādas mīklas
  • Saldās zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Gardas un "olīgas" klimpas, ko pievienot gan buljona zupām, gan piena zupām, gan saldajiem ogu desertiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sastāvdaļas norādītas 5 litriem klimpu zupas. Ja zupas katls mazāks, tad nepieciešamo daudzumu samazina uz pusi.

    Olas sakuļ ar cukuru un sāli. Pievieno aptuveni 50 mililitrus ūdens un samaisa. Tad pievieno miltus, lai mīkla biezāka kā pankūkām, labi izkuļ, lai nav kunkuļu.

    Atšķaida ar pienu vai ūdeni, lai ir mīksta mīkla, bet ne tekoša.

    Mīklu ar tējkaroti liek vārošā virumā. Klimpas gatavas, kad uzpeld.

    Ja klimpas vispirms izvāra ūdenī un tad liek zupā, tad klimpu zupa iznāk dzidra un pēc smalkās modes. Ja vāra pa tiešo, klimpu zupa ir nedaudz tumīga un duļķaina.

    Tāpat vāra visas citas augļu-ogu klimpu zupas: zemeņu, aveņu, upeņu, rabarberu, ābolu, bumbieru.

    Iesūtīja: Pirtnieks

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form