Miltu klimpas zupām
Foto: Shutterstock
3.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Gardas un "olīgas" klimpas, ko pievienot gan buljona zupām, gan piena zupām, gan saldajiem ogu desertiem.

Sastāvdaļas norādītas 5 litriem klimpu zupas. Ja zupas katls mazāks, tad nepieciešamo daudzumu samazina uz pusi.

Olas sakuļ ar cukuru un sāli. Pievieno aptuveni 50 mililitrus ūdens un samaisa. Tad pievieno miltus, lai mīkla biezāka kā pankūkām, labi izkuļ, lai nav kunkuļu.

Atšķaida ar pienu vai ūdeni, lai ir mīksta mīkla, bet ne tekoša.

Mīklu ar tējkaroti liek vārošā virumā. Klimpas gatavas, kad uzpeld.

Ja klimpas vispirms izvāra ūdenī un tad liek zupā, tad klimpu zupa iznāk dzidra un pēc smalkās modes. Ja vāra pa tiešo, klimpu zupa ir nedaudz tumīga un duļķaina.

Tāpat vāra visas citas augļu-ogu klimpu zupas: zemeņu, aveņu, upeņu, rabarberu, ābolu, bumbieru.

Iesūtīja: Pirtnieks

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form