Kokosriekstu piena 'panna cotta' ar rabarberiem
Foto: DELFI
4.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
10 g
10 g želatīns
želatīns
4 ĒK
4 ĒK ūdens
ūdens
400 ml
400 ml koksriekstu piens
koksriekstu piens
10 ĒK
10 ĒK cukurs
cukurs
 
vaniļas pāksts
vaniļas pāksts
100-150 g
100-150 g rabarberi
rabarberi
1 TK
1 TK citronu miziņas
citronu miziņas
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Želejas
  • Pasaules Virtuve
  • Kad rabarberu sezona rit pilnā plaukumā, tie jāliek lietā visdažādākajos veidos. Krēmīgam ''panna cotta'' skābenie rabarberi piešķir atspirdzinošu garšu, kas lieliski harmonē ar kokosriekstu saldumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ja vēlas, kokosriekstu piena vietā var izmantot arī saldo krējumu vai sajaukt to kopā ar pienu, bet ar kokosriekstu pienu deserts būs liesāks.

    Nelielā trauciņā ber želatīnu, aplej ar ūdeni un ļauj tam uzbriest.

    Katliņā lej kokosriekstu pienu (arī šķidrumu), pievieno vaniļas pāksti, 5 ēdamkarotes cukuru un karsē uz lēnas uguns, līdz viss izšķīst. Lai vaniļa veiksmīgāk atdotu raksturīgo garšu un aromātu, pārgriez to pēc šīs pamācības. Svarīgi visu laiku maisīt, lai šķidrums nesāk iet pāri katliņa malām.

    Uzbriedušo želatīnu pievieno uzkarsētajam pienam un uz lēnas uguns karsē, līdz želatīns izšķīst. Svarīgi visu laiku maisīt, lai želatīns nepiedeg. Izņem vaniļas pāksti.

    Masu lej traukos, kuros paredzēts pasniegt desertu. Derēs gan glāzes, gan bļodiņas. Liek ledusskapī stingt.

    Rabarberus nomizo (jaunos, mazos rabarberus var arī nemizot) un sagriež nelielos gabaliņos. Liek katlā, pievieno 5 ēdamkarotes cukuru, citronu miziņas, sulu. Ik pa brīdim apmaisot karsē, līdz rabarberi gandrīz izšķīduši, bet vēl saglabā formu. Ļauj rabarberiem 20 min padzist, tad izkārto uz jau nedaudz sastingušā krēma un liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām. Vislabāk desertu gatavot iepriekšējā vakarā.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form