Foto: DELFI
Kad rabarberu sezona rit pilnā plaukumā, tie jāliek lietā visdažādākajos veidos. Krēmīgam ''panna cotta'' skābenie rabarberi piešķir atspirdzinošu garšu, kas lieliski harmonē ar kokosriekstu saldumu.

Ja vēlas, kokosriekstu piena vietā var izmantot arī saldo krējumu vai sajaukt to kopā ar pienu, bet ar kokosriekstu pienu deserts būs liesāks.

Nelielā trauciņā ber želatīnu, aplej ar ūdeni un ļauj tam uzbriest.

Katliņā lej kokosriekstu pienu (arī šķidrumu), pievieno vaniļas pāksti, 5 ēdamkarotes cukuru un karsē uz lēnas uguns, līdz viss izšķīst. Lai vaniļa veiksmīgāk atdotu raksturīgo garšu un aromātu, pārgriez to pēc šīs pamācības. Svarīgi visu laiku maisīt, lai šķidrums nesāk iet pāri katliņa malām.

Uzbriedušo želatīnu pievieno uzkarsētajam pienam un uz lēnas uguns karsē, līdz želatīns izšķīst. Svarīgi visu laiku maisīt, lai želatīns nepiedeg. Izņem vaniļas pāksti.

Masu lej traukos, kuros paredzēts pasniegt desertu. Derēs gan glāzes, gan bļodiņas. Liek ledusskapī stingt.

Rabarberus nomizo (jaunos, mazos rabarberus var arī nemizot) un sagriež nelielos gabaliņos. Liek katlā, pievieno 5 ēdamkarotes cukuru, citronu miziņas, sulu. Ik pa brīdim apmaisot karsē, līdz rabarberi gandrīz izšķīduši, bet vēl saglabā formu. Ļauj rabarberiem 20 min padzist, tad izkārto uz jau nedaudz sastingušā krēma un liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām. Vislabāk desertu gatavot iepriekšējā vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!