Foto: DELFI
Olu nūdeles ir īsts komforta ēdiens, kas nepieviļ nekad, piedevām ļaujas eksperimentiem. Nūdeles var bagātināt kā ar jūras veltēm, tā gaļu. Tās lieliski garšos, vienkārši pārbērtas ar sieru.

"Delfi" žurnāliste Agnese Ģērmane vispirms "ēd" ar acīm, tāpēc arī mājās pirms vakariņu pasniegšanas tiek piemeklēti šķīvji un produkti. Piemēram, šajā receptē nūdeles nav vienkārši nūdeles, bet latviešu uzņēmuma ražotas nūdeles ar baziliku un saulē kaltētu tomātu garšu – tās vienkārši bijušas smukākās visā plauktā.

Ņemot vērā, ka Agnese apmeklē arī foto kursus, kur viens no mājas darbiem ir ēdiena bildēšana, nākas gan gatavot, gan atrast smukāko rakursu.

Agnese dod priekšroku ātri pagatavojamiem komforta ēdieniem. Tādiem, kas nepieviļ!

15Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
200 golu nūdeles200 ggarneles3 gab.ķiploka daiviņas50 gsviests1 saujavalrieksti1 saujacietais siers

Sagatavošana

1

Izvāra nūdeles.

2

Kamēr vārās nūdeles, garneles apcep sviestā un izspiestās ķiploka daiviņās apmēram 5 minūtes.

3

Šķīvī servē izvārītās nūdeles, kārto virsū garneles, pārber ar sadrupinātiem valriekstiem, cieto sieru un dillēm!

Nenoliedzami, ka pie šī ēdiena kā papildu garšviela labi noder glāze vīna!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!