Konditorejas klasika – vēja kūkas ar biezpiena krēmu
Foto: DELFI
1.0000 4
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt nākamajā dienā

Dažreiz nav nemaz jāmeklē tālu un jāpievēršas moderniem eksperimentiem, lai izbaudītu ko dievīgi gardu. Pašgatavotas vēja kūkas izkonkurēs jebkuru konditorejas meistarstiķi.

Vispirms pagatavo plaucēto mīklu. Katliņā lej ūdeni, pievieno sviestu un karsē uz lēnas uguns, līdz sviests izkusis. Katliņu atstāj uz mazas liesmas, pamazām ber klāt miltus un ar koka karoti uzcītīgi maisi, lai saveļas masa biezā mīklā. Turpini maisīt un karsēt, līdz mīkla saveļas vienā lielā bumbā un atlec no katla malām (nekur katlā nav redzami milti).

Noliek pagatavoto mīklu atdzist vismaz uz stundu, ik pa brīdim apmaisot, lai tā ātrāk atdziest.

Kad mīkla padzisusi un nav tik karsta, lai jēlās olas tajā pārvērstos par omleti, laiks tās pa vienai pievienot. Vispirms iesit vienu olu un ar mikseri vai kombainu, kam uzlikts mīklas uzgalis, ļauj tai iemaisīties. Pēc brīža pievieno nākamo olu un turpina maisīt. Pēc piecu olu pievienošanas mīklai jāsanāk smagi līstošai un spīdīgai.

Mīklu pilda konditorejas maisā ar uzgali un izspiež no mīklas vēja kūku pikučus. Jāņem vērā, ka mīkla celsies augšā un pletīsies, tāpēc atstāj starp tām gana lielas atstarpes.

Cep 200 grādos 30-40 minūtes ventilatora režīmā vai tik ilgi, līdz virskārta kļuvusi zeltaini brūna. Nekādā gadījumā never vaļā cepeškrāsns durvis, pirms mīkla izcepusies, citādi tā saplaks un vairs neuzpūtīsies!

Kamēr dziest vēja kūkas, gatavo krēmu. Bļodā saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru un pūdercukuru.

Blenderī, kombainā sasmalcina biezpienu viendabīgākā masā.

Biezpienā pa karotei iecilā putukrējumu un samaisa viendabīgu krēmu. Pievieno smalki sarīvētu citrona miziņu. Ja šķiet, ka krēmam vajadzētu būt saldākam, var pievienot vēl pūdercukuru.

Atdzisušās vēja kūkas iegriež ar asu nazi pa vidu, bet ne līdz galam. Pagatavoto krēmu pilda konditorejas maisā un iespiež iegrieztajās kūciņās.

Karstā ūdens peldē izkausē balto šokolādi un pēc tam pārslaka pāri pildītajām vēja kūkām. Pārkaisa ar pūdercukuru un liek vēsumā ievilkties. Vislabāk vēja kūkas gatavot dienu pirms pasniegšanas.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form