Konditoreju klasika: kūkas 'Pārsla'
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
nesaldināts kakao pārkaisīšanai
nesaldināts kakao pārkaisīšanai
BISKVĪTAM
4
4 olas
olas
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
4 ĒK
4 ĒK milti
milti
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
KRĒMAM
200 g
200 g biezpiens
biezpiens
200 ml
200 ml saldais krējums (35%)
saldais krējums (35%)
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs, ekstrakts vai esence
vaniļas cukurs, ekstrakts vai esence
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Tortes un kūkas
  • Kūkas "Pārsla", neapšaubāmi, bija padomju konditoreju kulta kārums. Kurš gan spētu atteikties no mitra, sulīga biskvīta salikumā ar gaisīgu biezpiena krēmu un kakao putekļiem!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sastāvdaļas paredzētas 37x30 cm plātij.

    Gatavo biskvītu. Olas ar mikseri sakuļ gaišā, gaisīgā masā, pakāpeniski pievienojot un iekuļot cukuru. Pa daļām pievieno un iecilā izsijātus miltus, kas iepriekš samaisīti ar sāli un cepamo pulveri.

    Lej ar cepamo papīru izklātā formā un cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 10 minūtes.

    Izņem no krāsns, atdzesē, noņem cepamo papīru. Atdzisušu biskvītu pārgriež uz pusēm, ar asu nazi nolīdzina biskvīta maliņas, ko sadrupina vai sablendē drumstalās.

    Gatavo biezpiena krēmu. Sakuļ saldo krējumu, cukuru un vaniļu gaisīgās putās. Biezpienu sablendē vai iztrin caur sietu. Samaisa biezpienu ar putukrējumu.

    Biskvīta pamatni dāsni pārziež ar lielāko daļu krēma, virsū liek otru biskvīta pusi, pārziež ar atlikušo krēmu, pārkaisa ar drumstalām, caur sietiņu pārber ar kakao.

    Ar asu nazi kūku sadala porciju lieluma kvadrātiņos.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form