Foto: Shutterstock
Kūkas "Pārsla", neapšaubāmi, bija padomju konditoreju kulta kārums. Kurš gan spētu atteikties no mitra, sulīga biskvīta salikumā ar gaisīgu biezpiena krēmu un kakao putekļiem!

Sastāvdaļas paredzētas 37x30 cm plātij.

120Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Laiks būt radošam nesaldināts kakao pārkaisīšanai4 olas4 ĒKcukurs4 ĒKmilti1 TK"Dr. Oetker" cepšanas pulveris1 šķipsnasāls200 gbiezpiens200 mlsaldais krējums (35%) pēc garšascukurs pēc garšas"Dr. Oetker" vaniļas pasta

Sagatavošana

1

Gatavo biskvītu. Olas ar mikseri sakuļ gaišā, gaisīgā masā, pakāpeniski pievienojot un iekuļot cukuru. Pa daļām pievieno un iecilā izsijātus miltus, kas iepriekš samaisīti ar sāli un cepamo pulveri.

2

Lej ar cepamo papīru izklātā formā un cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 10 minūtes.

3

Izņem no krāsns, atdzesē, noņem cepamo papīru. Atdzisušu biskvītu pārgriež uz pusēm, ar asu nazi nolīdzina biskvīta maliņas, ko sadrupina vai sablendē drumstalās.

4

Gatavo biezpiena krēmu. Sakuļ saldo krējumu, cukuru un vaniļu gaisīgās putās. Biezpienu sablendē vai iztrin caur sietu. Samaisa biezpienu ar putukrējumu.

5

Biskvīta pamatni dāsni pārziež ar lielāko daļu krēma, virsū liek otru biskvīta pusi, pārziež ar atlikušo krēmu, pārkaisa ar drumstalām, caur sietiņu pārber ar kakao.

6

Ar asu nazi kūku sadala porciju lieluma kvadrātiņos.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!