Foto: DELFI
Saldi skābenais ananass uzmirdz kūkā ar smilšu cepumu pamatni, svaigā siera krēmu un skābā krējuma virsiņu. Pagatavo šo necepto siera kūku garenā kēksa formā, tā būs gan ērtāk uzglabāt, gan vieglāk kūku sagriezt.
480Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
200 gsmilšu cepumi75 gizkausēts sviests40 mlūdens2 TKželatīns300 gsvaigais siers1 TKvaniļas ekstrakts80 gpūdercukurs200 mlsaldais krējums1 bundža konservēti ananasu gabaliņi savā sulā (290 g neto svars)100 gskābais krējums

Sagatavošana

1

Gareno kūkas formu ietauko un izklāj ar cepamo papīru.

2

Cepumus sasmalcina, pielej izkausētu sviestu un samaisa, līdz iegūta viendabīga masa.

3

Cepumu masu liek kūkas formā un vienmērīgi izlīdzina, lai noklāta gan pamatne, gan sānu maliņas.

4

Pamatnes pagatavošanas veids nr. 1: kūkas veidni ar tajā ieklāto cepumu masu ieliek ledusskapī sastingt uz 15 minūtēm.

5

Pamatnes pagatavošanas veids nr. 2: kūkas veidni ar cepumu pamatni liek cepeškrāsnī un cep 180 grādos 12 minūtes. Kad cepumu pamatne apcepta, veidni izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

6

Gatavo siera kūkas pildījumu. Mazā trauciņā lej aukstu ūdeni un pārber ar želatīnu, samaisa ar dakšiņu, lai sajaucas un atstāj uzbriest.

7

Lielā bļodā liek svaigo sieru, vaniļu un 60 gramus pūdercukura. Ar mikseri sakuļ, lai veidojas viendabīga masa, tad pakāpeniski pielej saldo krējumu un saputo, lai veidojas stingrāka, putukrējumam līdzīga masa (taču nepārputo).

8

Uzbriedināto želatīnu izkausē karstā ūdens peldē un iecilā svaigā siera masā.

9

Konservētā ananasa gabaliņus nokāš, atstājot dažas ēdamkarotes ananasu sīrupa no bundžiņas. Ananasus sagriež smalkāk, pietaupa aptuveni sauju gabaliņu kūkas virspusei, bet pārējo iecilā svaigā siera masā kopā ar ananasu sīrupu.

10

Svaigā siera masu lej virs cepumu pamatnes kūkas formā. Ievieto ledusskapī uz pusstundu.

11

Tikmēr skābo krējumu sajauc ar atlikušo putukrējumu. Izņem kūku no ledusskapja, virsu apsmērē ar skābo krējumu, uzkaisa ananasu gabaliņus un liek ledusskapī sastingt vismaz 4 stundas (vai uz nakti).

Lai labi garšo!

"Tasty" padoms: kūkas pamatnei var izmantot arī smilšu mīklu, kuru plānā kārtiņā liek garenajā veidnē, cep krāsnī 180 grādos, līdz tā kļūst zeltaina, un pēc tam atdzesē. Tad pamatne būs viengabalaināka un stingrāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!