Foto: Privātais arhīvs
Pārbaudītu dārzeņu salātu recepti ziemai iesaka mūsu lasītāja Inga Fišmeistere.

No šī produktu daudzuma sanāk septiņas puslitra burciņas salātu.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 kggurķi0.5 kgsīpoli0.5 kgpaprika0.5 kgburkāni1 čili pipars1 ķiploka galviņa200 getiķis200 gcukurs200 geļļa2 ĒKsāls

Sagatavošana

1

Gurķus ar mizu sagriež ripiņās. Sīpolus nomizo, sagriež plānos gredzenos. Paprikai izņem sēklotni, sagriež strēmelēs. Čili piparus sakapā. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi vai sarīvē uz smalkās rīves. Burkānus nomizo, sarīvē salmiņos uz korejiešu burkānu rīves.

2

Visus sagatavotos dārzeņus liek bļodā, pievieno etiķi, cukuru, sāli, eļļu un samaisa. Atstāj atsuloties uz divām stundām.

3

Pilda burkās, karsē 30 minūtes, aizskrūvē ar vāciņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!