Koriandra zaļumu mērce jeb 'mojo de cilantro'
Foto: Shutterstock
3.2500 4
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
4-5
4-5 ķiploka daiviņas, nomizotas
ķiploka daiviņas, nomizotas
 
bunte koriandra vai pētersīļu
bunte koriandra vai pētersīļu
1 TK
1 TK jūras sāls
jūras sāls
1/2 TK
1/2 TK malts kumins
malts kumins
150-200 ml
150-200 ml olīveļļa
olīveļļa
4-5 ĒK
4-5 ĒK baltvīna etiķis vai laima sula
baltvīna etiķis vai laima sula
  • Mērces ziemai
  • Citas mērces
  • Salātu mērces
  • Uzkodu mērces
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Spāņu nacionālā virtuve
  • Kanāriju salu virtuvēs iecienītās zaļās koriandra mērces pagatavošana neprasīs daudz laika un īpašas iemaņas, jo produktus iepriekš nav nepieciešams termiski apstrādāt, skaidro portāls "The Spruce". Kad sulīgā, zaļā mērce pagatavota, iepildītu aizvākojamā stikla burciņā, vari to uzglabāt ledusskapī vismaz divas nedēļas, lai izmantotu kā atsvaidzinošu piedevu dažādiem ēdieniem. Ieliekot burciņas saldētavā, varēsi svaigo garšu baudīt visu ziemu, atkausējot mērci pēc nepieciešamības.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ja svaigs koriandrs tev nav pieejams, droši vari to aizstāt ar bunti pētersīļu, iegūstot zaļo mērci – "mojo verde".

    Visas sastāvdaļas liek blenderī un maļ, līdz iegūta viendabīgas konsistences mērce.

    Gatavo mērci pilda aizvākojamās burciņās un uzglabā ledusskapī vai saldētavā.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form