Kovboju kaviārs – pupiņu salāti 'ugunsrijējiem'
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
400 ml
400 ml konservētas baltās pupiņas
konservētas baltās pupiņas
400 ml
400 ml konservētas sarkanās pupiņas
konservētas sarkanās pupiņas
400 ml
400 ml konservēta kukurūza
konservēta kukurūza
1 tases
1 tases konservēti vai svaigi tomāti
konservēti vai svaigi tomāti
1 gab.
1 gab. svaiga paprika
svaiga paprika
1 gab.
1 gab. neliels sīpols
neliels sīpols
20 g
20 g kinza
kinza
1 TK
1 TK ķiploku sāls
ķiploku sāls
 
itāļu salātu mērce
itāļu salātu mērce
3 ĒK
3 ĒK smalki sakapāti, konservēti halapenjo pipari
smalki sakapāti, konservēti halapenjo pipari
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • ASV nacionālā virtuve
  • Ikdienas maltītei
  • Pupiņu salāti
  • Ātri pagatavojams, itin atsvaidzinošs ēdiens no visiem pieejamiem produktiem, kas nereti mēdz būt mājās krājumos – katram gadījumam. Gatavošanas laiks vien 15 minūtes, bet izteiksmīgā garša atraisās ledusskapī, kamēr salāti gaida savu pasniegšanas brīdi. Baudīt var ar kukurūzas čipsiem vai kā piedevu rīsiem, kartupeļiem, grilētai gaļai. Uzmanību! Ēdiens ir ass, vislabāk garšo tiem, kam garšo ugunīgi ēdieni!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kovboju kaviārs, ko viņpus okeānam dēvē arī par Teksas kaviāru, ir atsvaidzinoši pupiņu un kukurūzas salāti, ko papildina halapenjo asumiņš, kinzas izteiksmīgums un vinegreta mērce.

    Dažādos avotos parādās informācija, ka šos salātus pirmā pagatavojusi Helēna Korbita no Teksasas, kas vēlāk kļuvusi par savās aprindās labi atzītu ēdināšanas eksperti. Pirmoreiz galdā Teksasas kaviārs esot celts Hjūstonas lauku kluba Vecgada vakara pasākumā.

    Kādēļ tāds nosaukums? Korbita ironiski salīdzināja to ar īsto kaviāru, kas ir nesalīdzināmi dārgāks un arī grūti iegūstams.

    Salātu pamatā ir konservētas pupiņas un kukurūza. Oriģinālā recepte paredz arī smalcinātus, konservētus tomātus, bet tos var aizstāt arī ar svaigiem, smalki sagrieztiem tomātiem.

    Neiztikt bez svaigiem dārzeņiem un garšaugiem – paprikas, sīpola un kinzas.

    Asumu salātiem piešķir marinēti halapenjo pipari, bet bagātīgākai garšai var izmantot arī svaigos piparus.

    Korbita savos salātos izmantoja ķiploku sāli, taču, ja tāda nav pa rokai, droši var izmantot parasto, rupjo sāli.

    Visu kopā savieno vinegreta jeb itāļu salātu mērce – etiķis, eļļa, ūdens, kaltēti garšaugi, sāls, cukurs. Slinkākie var izmantot arī veikalos nopērkamās gatavās mērces.

    Dažādās variācijās atrodamas arī receptes, kurās pievienoti gurķi, ķiploki, maurloki, arī avokado. Ļoti demokrātiski – pievieno, kas vien pašam tīk!

    Pie darba!

    Pupiņām, kukurūzai nolej šķidrumu.

    Sīpolus, papriku, halapenjo smalki sagriež. Sasmalcina arī kinzu.

    Ja izmanto svaigus tomātus, sagriež arī tos.

    Visu liek lielā bļodā, pievieno sāli, pārlej ar salātu mērci un samaisa.

    Liek salātus ledusskapī, lai garšas savelkas – vismaz 20 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.