Foto: Shutterstock
Kozinaki - saldums ar "samedotiem" zemesrekstiem, mandelēm, saulespuķu sēkliņām vai citiem riekstiem un sēklām pēc izvēles.
50Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
3 glāzesnotīrīti valrieksti vai citi rieksti1.5 glāzemedus0.5 glāzecukurs

Sagatavošana

1

Zemesriekstus attīra no čaumalām un no brūnās miziņas, sadala uz pusēm vai četrās daļās, izber uz tīras pannas un nedaudz apgrauzdē.

2

Apgrauzdētos riekstu saberž rokās vai sagriež nelielos gabaliņos.

3

Medu (vēlams mākslīgo) sajaukt ar cukuru, maisot uzkarsēt un vārīt līdz, medus pile uz šķīvja sarecēs un nebūs šķidra. Medus masā ieber riekstus, nepārtraucot maisīt vāra vēl 15 min.

4

Iegūto, biezo masu izliek uz dēlīša, kas iepriekš apliets ar aukstu ūdeni, masu, ar aukstā ūdenī iemērktu, karoti izlīdzina, lai būtu 1 cm bieza, kad kozinaki ir nedaudz padzisuši, ar asu nazi, sagriež nelielos gabaliņos vai rombiņos un liek sastingt.

Zemesriekstu vietā var izmantot mandeles, saulespuķu sēklas vai citus riekstus un sēklas.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!