Kozinaki ar medu un zemesriekstiem
Foto: Shutterstock
3.2000 5
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Kozinaki - saldums ar "samedotiem" zemesrekstiem, mandelēm, saulespuķu sēkliņām vai citiem riekstiem un sēklām pēc izvēles.

Zemesriekstus attīra no čaumalām un no brūnās miziņas, sadala uz pusēm vai četrās daļās, izber uz tīras pannas un nedaudz apgrauzdē.

Apgrauzdētos riekstu saberž rokās vai sagriež nelielos gabaliņos.

Medu (vēlams mākslīgo) sajaukt ar cukuru, maisot uzkarsēt un vārīt līdz, medus pile uz šķīvja sarecēs un nebūs šķidra. Medus masā ieber riekstus, nepārtraucot maisīt vāra vēl 15 min.

Iegūto, biezo masu izliek uz dēlīša, kas iepriekš apliets ar aukstu ūdeni, masu, ar aukstā ūdenī iemērktu, karoti izlīdzina, lai būtu 1 cm bieza, kad kozinaki ir nedaudz padzisuši, ar asu nazi, sagriež nelielos gabaliņos vai rombiņos un liek sastingt.

Zemesriekstu vietā var izmantot mandeles, saulespuķu sēklas vai citus riekstus un sēklas.

Iesūtīja: Ieva

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form