Krāsainā tarte ar dārzeņu un sāļā krēma pildījumu
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 liels puravs
liels puravs
1/2
1/2 mazs baklažāns
mazs baklažāns
1
1 liels burkāns
liels burkāns
1
1 mazs cukīni
mazs cukīni
1
1 biete
biete
MĒRCEI
200 g
200 g skābs krējums
skābs krējums
150 ml
150 ml kefīrs
kefīrs
100 g
100 g cietais siers
cietais siers
3-4
3-4 ķiploka daiviņas, izspiestas caur spiedi
ķiploka daiviņas, izspiestas caur spiedi
1
1 olas
olas
1 ĒK
1 ĒK milti
milti
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas zaļumi
zaļumi
MĪKLAI
180 g
180 g mīksts sviests
mīksts sviests
1 glāze
1 glāze kefīrs
kefīrs
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
3-4 glāzes
3-4 glāzes milti
milti
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Mātes dienas ēdieni
  • Viegla vasaras maltīte
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Krāsaina dārzeņu tarte ar visiem sezonas labumiem un sāļo krēmu pildījumā. Tā izskatās tik kārdinoša, ka tarti noteikti vēlēsies nogaršot pat pārliecināti dārzeņu neēdāji.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dārzeņus rūpīgi nomazgā. Burkānus un bietes nomizo. Ar dārzeņu tīrāmo nazi dārzeņus gareniski sašķēlē pēc iespējas garākās vienādās strēmelēs.

    Gatavo pildījumu. Bļodiņā liek skābo krējumu, rīvētu sieru, olu, miltus, sāli, piparus, kapātus zaļumus, un visu sakuļ viendabīgā masā.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

    Gatavo mīklu. Bļodā liek sviestu, pievieno kefīru, cepamo pulveri, sāli, cukuru un visu sajauc viendabīgā masā. Masai pievieno 3 glāzes miltu un sāk maisīt. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus un turpina mīcīt, līdz iegūta elastīga mīkla, kas pēc struktūras līdzinās smilšu mīklai.

    Mīklu izveltnē uz pārtikas plēves vai cepampapīra, līdz iegūts aplis, kas pēc izmēriem atbilst tartes cepšanai paredzētajai formai. Mīklas apli, veikli apgriežot pārtikas plēvi, var ieslidināt formā, bet, ja mīkla tika rullēta uz cepampapīra, tad to ar visu mīklu var likt formā, atstājot papīru zem mīklas. Mīklas maliņas gar formas malām uzloka uz augšu.

    Uz mīklas pamatnes liek 2/3 pildījuma un vienmērīgi izlīdzina. Virsū cieši vienu pie otra pamīšus kārto dārzeņu rullīšus, līdz visa mīkla pārklāta.

    Krāsainā tarte ar dārzeņu un sāļā krēma pildījumu
    Foto: Shutterstock

    Kad visa forma aizpildīta, kārtojumam virsū vienmērīgi pārsmērē atlikušo pildījumu.

    Cep cepeškrāsnī 50-55 minūtes, ar koka irbulīti pārbaudot, vai dārzeņi mīksti.

    Atdzesē, griež šķēlēs, pasniedz ar lapu salātiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form