Krāsainā tarte ar dārzeņu un sāļā krēma pildījumu
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: vidēji

Krāsaina dārzeņu tarte ar visiem sezonas labumiem un sāļo krēmu pildījumā. Tā izskatās tik kārdinoša, ka tarti noteikti vēlēsies nogaršot pat pārliecināti dārzeņu neēdāji.

Dārzeņus rūpīgi nomazgā. Burkānus un bietes nomizo. Ar dārzeņu tīrāmo nazi dārzeņus gareniski sašķēlē pēc iespējas garākās vienādās strēmelēs.

Gatavo pildījumu. Bļodiņā liek skābo krējumu, rīvētu sieru, olu, miltus, sāli, piparus, kapātus zaļumus, un visu sakuļ viendabīgā masā.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Gatavo mīklu. Bļodā liek sviestu, pievieno kefīru, cepamo pulveri, sāli, cukuru un visu sajauc viendabīgā masā. Masai pievieno 3 glāzes miltu un sāk maisīt. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus un turpina mīcīt, līdz iegūta elastīga mīkla, kas pēc struktūras līdzinās smilšu mīklai.

Mīklu izveltnē uz pārtikas plēves vai cepampapīra, līdz iegūts aplis, kas pēc izmēriem atbilst tartes cepšanai paredzētajai formai. Mīklas apli, veikli apgriežot pārtikas plēvi, var ieslidināt formā, bet, ja mīkla tika rullēta uz cepampapīra, tad to ar visu mīklu var likt formā, atstājot papīru zem mīklas. Mīklas maliņas gar formas malām uzloka uz augšu.

Uz mīklas pamatnes liek 2/3 pildījuma un vienmērīgi izlīdzina. Virsū cieši vienu pie otra pamīšus kārto dārzeņu rullīšus, līdz visa mīkla pārklāta.

Krāsainā tarte ar dārzeņu un sāļā krēma pildījumu
Foto: Shutterstock

Kad visa forma aizpildīta, kārtojumam virsū vienmērīgi pārsmērē atlikušo pildījumu.

Cep cepeškrāsnī 50-55 minūtes, ar koka irbulīti pārbaudot, vai dārzeņi mīksti.

Atdzesē, griež šķēlēs, pasniedz ar lapu salātiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form