Krāšņa svētku torte ar maigu piparmētru krēma pildījumu
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
340 g
340 g sviests
sviests
650 g
650 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
4 gab.
4 gab. olas
olas
2 TK
2 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
500 g
500 g kviešu milti
kviešu milti
155 g
155 g kakao
kakao
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 TK
1 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK soda
soda
590 ml
590 ml ūdens
ūdens
Pildījumam:
600 ml
600 ml saldais krējums
saldais krējums
190 g
190 g pūdercukurs
pūdercukurs
3/4 TK
3/4 TK piparmētru ekstrakts
piparmētru ekstrakts
3 gab.
3 gab. krēmsiers
krēmsiers
1 glāze
1 glāze sasmalcinātas piparmētru konfektes
sasmalcinātas piparmētru konfektes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Kristību ēdienkarte
  • Ziemassvētku receptes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Šokolādes biskvīts un piparmētru ledeņu krēmsiera pildījums - izklausās gardi, vai ne? Īpašo svētku garšu un izskatu krāšņajai tortei piešķir tieši sarkanbalti svītroto piparmētru ledeņu drumstalas. Šis daudzās valstīs tradicionālās Ziemassvētku konfektes ir nopērkamas visdažādākajās formās - ir manītas gan apaļas, gan ovālas, gan tādas, kas izskatās pēc maziem spieķīšiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko cepamo formu.

    Bļodā liek mīkstu sviestu, pievieno cukuru un kuļ, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga. Pa vienai pievieno olas, katru kārtīgi iemaisot. Tad iemaisa vaniļas ekstraktu.

    Atsevišķā bļodā ber miltus, sāli, kakao, sodu, cepamo pulveri un sajauc. Tad pa porcijām iemaisa to sviesta masā. Pa porcijām pievieno ūdeni, kārtīgi to iemaisot, līdz izveidojas viendabīga mīklas masa.

    Lej mīklu formā un liek krāsnī cepties uz 18-22 minūtēm. Izņem, atdzesē 10 minūtes, pirms ņem ārā no formas. Tad izņem no formas un ļauj atdzist pavisam.

    Gatavo krēmu. Bļodā lej saldo krējumu un sāk to kult. Kad putukrējums sāk sabiezēt, pievieno 95 gramus pūdercukura, piparmētru ekstraktu un turpina kult, līdz izveidojas stingras putas.

    Atsevišķā traukā liek krēmsieru, pievieno tam atlikušo pūdercukuru un samaisa viendabīgā masā. Tad pievieno putukrējumu un samaisa. Pievieno 3/4 glzes sasmalcināto piparmētru konfekšu un iemaisa, lai tās būtu vienmērīgi izkliedētas visā krēma masā. Pēc izvēles var pievienot krēmam kādu dabīgo krāsvielu.

    Sagriež biskvītu 3 daļās. Ripas savieno, tās pārziežot ar piparmētru krēmu. Ar krēmu pārziež arī tortes malas un virspusi. Dekorē torti ar atlikušajām piparmētru konfekšu drumstalām.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form