Krāšņais svētku salātu kārtojums 'Granātu aproce'
Foto: Shutterstock
2.1667 6
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt nākamajā dienā

Svētkos, kad gribas iepriecināt viesus ar neparasti noformētiem un gardiem salātiem, šis krāšņais kārtojums no vārītas vistas gaļas, dārzeņiem, valriekstiem un granātābolu sēkliņām, būs īstā izvēle.

Vārītas olas, bietes, burkānus un kartupeļus nomizo un atsevišķos trauciņos sarīvē uz rupjās rīves.

Vistas gaļu sasmalcina, pievieno sāli, piparus un samaisa.

Sīpolu nomizo, apcep eļļā, līdz tas ir zeltains.

Lēzena, liela trauka vidū liek apaļu krūzīti, kas veidos salātos iedobumu. Salātu kārtas kārto uz šķīvja, liekot cieši ap krūzīti.

1. kārta: puse vistas, sāls, pipari, majonēze
2. kārta: burkāni, sāls, pipari, majonēze
3. kārta: kartupeļi, sāls, pipari, majonēze
4. kārta: ēdamkarote valriekstu
5. kārta: puse biešu, sāls, pipari, majonēze
6. kārta: ēdamkarote valriekstu
7. kārta: cepti sīpoli
8. kārta: atlikusī vista, sāls, pipari, majonēze
9. kārta: atlikušie valrieksti
10. kārta: olas, sāls, pipari, majonēze
11. kārta: atlikušās bietes, sāls, pipari, majonēze
12. kārta: granātābolu sēkliņas

Salātus uz nakti liek ledusskapī, lai tie ievelkas. Pirms pasniegšanas izņem krūzīti.

Lai labi garšo!

Tags

Svētku galds Ziemassvētki Ziemassvētku receptes Biešu salāti Dārzeņu salāti Gaļas salāti Bietes Eļļa Granātāboli Kartupeļi Majonēze Melnie pipari Olas Sāls Sīpoli Valrieksti Vistas gaļa Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Lieldienu receptes Romantiskas vakariņas Ziemassvētku receptes Pasniegt nākamajā dienā Vārīšana vidēji

Comment Form