Foto: Shutterstock
Svētkos, kad gribas iepriecināt viesus ar neparasti noformētiem un gardiem salātiem, šis krāšņais kārtojums no vārītas vistas gaļas, dārzeņiem, valriekstiem un granātābolu sēkliņām, būs īstā izvēle.
720Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gvārīta vistas gaļa2 vārīti kartupeļi2 vārītas bietes3 vārītas olas1 sīpols2 granātāboli4 ĒKsmalcināti valriekstu kodoli eļļa cepšanai majonēze pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Vārītas olas, bietes, burkānus un kartupeļus nomizo un atsevišķos trauciņos sarīvē uz rupjās rīves.

2

Vistas gaļu sasmalcina, pievieno sāli, piparus un samaisa.

3

Sīpolu nomizo, apcep eļļā, līdz tas ir zeltains.

4

Lēzena, liela trauka vidū liek apaļu krūzīti, kas veidos salātos iedobumu. Salātu kārtas kārto uz šķīvja, liekot cieši ap krūzīti.

5

1. kārta: puse vistas, sāls, pipari, majonēze
2. kārta: burkāni, sāls, pipari, majonēze
3. kārta: kartupeļi, sāls, pipari, majonēze
4. kārta: ēdamkarote valriekstu
5. kārta: puse biešu, sāls, pipari, majonēze
6. kārta: ēdamkarote valriekstu
7. kārta: cepti sīpoli
8. kārta: atlikusī vista, sāls, pipari, majonēze
9. kārta: atlikušie valrieksti
10. kārta: olas, sāls, pipari, majonēze
11. kārta: atlikušās bietes, sāls, pipari, majonēze
12. kārta: granātābolu sēkliņas

6

Salātus uz nakti liek ledusskapī, lai tie ievelkas. Pirms pasniegšanas izņem krūzīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!