"Man miežu putraimu putra ir garšojusi vienmēr, tāpat arī visiem mājiniekiem. Ir brīži, kad sagribas tieši to un neko citu, un tad ir jāvāra. Esmu pat izdomājusi unikālu pagatavošanas metodi, kad putru katlā ar vāku lēni sutina cepeškrāsnī bez maisīšanas, bez visas tās ņemšanās. Šim nolūkam der arī tādi katli kā "Zepter", jo temperatūra krāsnī nav liela. Izmēģiniet, būsiet sajūsmā!" pārbaudītu recepti piedāvā kulinārijas bloga "Family Feast" autore Ārija Avota.

"Ir vēl arī citi labas putras pagatavošanas knifi, kas precīzi aprakstīti šajā receptē. Par tiem saku paldies savai vīramātei! Es visbiežāk uzreiz gatavoju divas porcijas, lai to vēl var uzcept arī nākamajā dienā. Tad kādu laiku ir miers."

90Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 glāzemiežu putraimi (aptuveni 200 g)2 glāzesūdens (nepilnas glāzes)1 glāzepiens (labāk pilnpiens)2 ĒKsaldkrējuma sviests pēc garšassāls PASNIEGŠANAI:400 gkūpināta cūkgaļas krūtiņa3 vidēji lieli sīpoli

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 100 grādiem.

2

Nosvērtos putraimus ber bļodā un noskalo 3-4 ūdeņos. Uzlej ūdeni lielā daudzumā, apmaisa, ļauj putraimiem nosēsties un tad nolej un lej nākamo porciju ūdens.

3

Biezāku katlu liek uz plīts un liek tajā pāris ēdamkarotes sviesta un ļauj tam uzputot, tad pievieno noskalotos putraimus, pieber krietnu šķipsnu sāls un pārlej ar verdošo ūdeni un apmaisa. Ūdenim ir jābūt virs putraimiem apmēram 2 cm.

4

Uzliek katlam vāku un liek cepeškrāsnī uz 20-25 minūtēm, vāku neceļ un nepārbauda.

5

Izņem katliņu un pārlej ar karstu (gandrīz verdošu) pienu, uzliek vāku un liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 50-60 minūtēm. Ja vēlas, putras katlu jau pēc 30 minūtēm var tīt pledā, lai tā turpina briest tur.

6

Ja vēlas, pirms pasniegšanas putrai pievieno vēl sviestu, apmaisa un liek izslēgtā siltajā cepeškrāsnī vai ietin pledā.

7

Kamēr putra briest, krūtiņu un sīpolus sīki sagriež un liek uz pannas uz vidējas liesmas apcepties zeltainus.

8

Putru liek bļodiņās un pārliek ar apcepto krūtiņu*.

* Ja vēlas, putru var pasniegt arī ar ievārījumu vai banānu ripiņām u.c.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!