Krāsnī cepta foreles fileja ar dārzeņiem un mērcīti
Foto: Privātais arhīvs
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. foreles fileja (150–200 g)
foreles fileja (150–200 g)
1 gab.
1 gab. brokolis
brokolis
3 gab.
3 gab. burkāni
burkāni
3 ĒK
3 ĒK eļļa
eļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
 
rīsi pasniegšanai
rīsi pasniegšanai
 
sezama sēkliņas dekorēšanai
sezama sēkliņas dekorēšanai
 
lociņi dekorēšanai
lociņi dekorēšanai
Mērcei
80 ml
80 ml sojas mērce
sojas mērce
80 g
80 g medus
medus
1.5 ĒK
1.5 ĒK rīsu etiķis
rīsu etiķis
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
ingvera gabaliņš
ingvera gabaliņš
1 TK
1 TK sezama eļļa
sezama eļļa
5 ĒK
5 ĒK ūdens
ūdens
3 TK
3 TK kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Cepeškrāsnī folijā pagatavotā maltīte būs garda ne tikai ikdienas vakariņām, bet arī atbilstoša Ziemassvētku galdam gan bagātīgo sastāvdaļu, gan izskata un garšas dēļ. Klāt pievienotā mērcīte dos saldenu niansi. Recepti savā "Instagram" kontā "Prieks gatavot" iesaka Silva Kronberga.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Brokoli sadali gabaliņos, burkānus sagriez šķēlītēs. Dārzeņus liec bļodā un samaisi ar eļļu, sāli un pipariem.

    Mazā katliņā sajauc sojas mērci, 3 ĒK ūdens, medu, rīsu etiķi, sasmalcinātu ķiploku un ingveru, sezama eļļu. Sildi, līdz sāk vārīties.

    Kukurūzas cieti sajauc ar 2 ĒK auksta ūdens. Nepārtraukti maisot, iejauc mērcītē, pasildi 1–2 minūtes. Noliec malā, lai padziest.

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādu temperatūrai.

    No folijas loksnēm izveido 4 bļodiņas, tajās kārto dārzeņus.

    Virs dārzeņiem liec foreles filejas gabaliņus, apsmērē ar sagatavoto mērcīti (būs nepieciešama aptuveni trešdaļa mērces).

    Sagatavotos sainīšus kārto uz pannas, kurā ieklāts cepampapīrs.

    Liec krāsnī un cep 25 minūtes.

    Pasniedz ar rīsiem, pārberot sezama sēkliņas, sasmalcinātus lociņus, pārlejot ar atlikušo mērcīti.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form