Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pavisam vienkārši – ņemam labu jēra gaļas cirtuma gabaliņu, iemarinējam un cepam. Sulīgās gaļas šķēles garšos lieliski ar kādu mērcīti vai svaigajiem salātiem. Siltajā laikā to noteikti var pamēģināt pagatavot uz labi iekurta grila, nevis cepeškrāsnī, apvienojot ēst gatavošanu ar atpūtu svaigā gaisā.

Jēra gaļu iemarinē olīveļļā, balzāmetiķī, rozmarīnā, citronu sulā un miziņā, liekot visas sastāvdaļas cieši noslēdzamā traukā vai plastmasas maisiņā. Klāt piemet arī ķiploka daiviņas, nomizotas un saspiestas ar naža malu. Gaļai ļauj marinēties vismaz 2 stundas.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

Jēra gaļas gabaliņu izņem no marinādes (to pataupa vēlākam) un viegli apbrūnina pannā vai grilpannā.

Pēc tam jēra gaļas gabaliņu liek cepamtraukā, pielej marinādi un turpat blakus liek arī ķirštomātu ķekarus. Trauku liek cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes.

Kad gaļa gatava, to atpūtina vismaz 20 minūtes, liekot uz virtuves dēlīša un pārsedzot ar foliju.

Pēc tam gaļu sagriež biezās šķēlēs un pasniedz lielā šķīvī kopā ar ceptajiem tomātiem. Apkaisa ar svaigu rozmarīnu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!