Grilēta jēra gaļa ar tomātiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1,5 kg
1,5 kg jēra kājas gaļas gabals bez kaula
jēra kājas gaļas gabals bez kaula
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2 ĒK
2 ĒK balzāmetiķis
balzāmetiķis
1 ĒK
1 ĒK sakapāts rozmarīns
sakapāts rozmarīns
1
1 citrons (sula un miziņa)
citrons (sula un miziņa)
1/2
1/2 galviņa ķiploks
galviņa ķiploks
600 g
600 g ķirštomāti ķekaros
ķirštomāti ķekaros
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pavisam vienkārši – ņemam labu jēra gaļas cirtuma gabaliņu, iemarinējam un cepam. Sulīgās gaļas šķēles garšos lieliski ar kādu mērcīti vai svaigajiem salātiem. Siltajā laikā to noteikti var pamēģināt pagatavot uz labi iekurta grila, nevis cepeškrāsnī, apvienojot ēst gatavošanu ar atpūtu svaigā gaisā.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Jēra gaļu iemarinē olīveļļā, balzāmetiķī, rozmarīnā, citronu sulā un miziņā, liekot visas sastāvdaļas cieši noslēdzamā traukā vai plastmasas maisiņā. Klāt piemet arī ķiploka daiviņas, nomizotas un saspiestas ar naža malu. Gaļai ļauj marinēties vismaz 2 stundas.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

    Jēra gaļas gabaliņu izņem no marinādes (to pataupa vēlākam) un viegli apbrūnina pannā vai grilpannā.

    Pēc tam jēra gaļas gabaliņu liek cepamtraukā, pielej marinādi un turpat blakus liek arī ķirštomātu ķekarus. Trauku liek cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes.

    Kad gaļa gatava, to atpūtina vismaz 20 minūtes, liekot uz virtuves dēlīša un pārsedzot ar foliju.

    Pēc tam gaļu sagriež biezās šķēlēs un pasniedz lielā šķīvī kopā ar ceptajiem tomātiem. Apkaisa ar svaigu rozmarīnu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form