Foto: Shutterstock
Cepeškrāsnī gatavota, ļoti garda vistiņa apelsīnu mērcē
70Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.vesela vista5 lapelsīnu sula4 TKangļu sinepes1 gab.sīpols1 ĒKsviests5 ĒKbrūnais cukurs pēc garšassāls, malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni. Vistu noskalo, nosusina, sagriež četrās daļās.

2

Vistas gabaliņus ierīvē ar sinepēm, liek cepešpannā ar ādu uz leju.

3

Sīpolus nomizo, sagriež kubiņos, uzber vistai, virsū liek sviesta gabaliņus, pārkaisa ar sāli un pipariem, pārlej ar apelsīnu sulu un cep cepeškrāsnī 30 minūtes 190 grādos, tad apgriež ar ādu uz augšu, uzkaisa brūno cukuru un cep vēl 15-20 minūtes, kamēr vista kļūst zeltaina.

4

Ja cepešpanna paliek sausa, pielej vēl apelsīnu sulu.

5

Kad vista gatava, to pārliek servēšanās šķīvī, uzvāra cepeša mērci un pārlej vistas gaļai.

Pasniedz ar rīsiem un salātiem.

Iesūtīja: Lilita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!