Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sātīgas brokastis ir ideālais veids, kā sākt dienu, tāpēc jādomā par to, lai šķīvī būtu gardas lietas. Pamēģini pagatavot kartupeļu pankūkas cepeškrāsnī – tās nebūs jāgroza pannā un iegūs patīkami kraukšķīgu garoziņu.
35Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gkartupeļi45 gsviests200 gšķiņķis šķēlēs4 olas pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Sālsūdenī 10 minūtes novāra nomazgātus, bet nemizotus kartupeļus. Kad kartupeļi novārīti, tos nokāš un atdzesē.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ietauko cepamtrauku.

3

Novārītos kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves. Kartupeļiem pievieno garšvielas un iemaisa tajos 30 gramus sviesta. Veido neliela izmēra plācenīšus un izkārto cepamtraukā.

4

Kartupeļu pankūkas liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Pēc tam traukā saliek arī šķiņķa šķēles un cep vēl 15 minūtes.

5

Kamēr kartupeļu pankūkas cepas, pannā izkausē sviestu. Tad iesit tajā olas un cep dažas minūtes, līdz tās gatavas.

6

Kad viss gatavs, pasniedz kartupeļu pankūkas šķīvjos ar apcepto olu un šķiņķa šķēlēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!