Cepta ola ar šķiņķi un kartupeļu pankūkām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
600 g
600 g kartupeļi
kartupeļi
45 g
45 g sviests
sviests
200 g
200 g šķiņķis šķēlēs
šķiņķis šķēlēs
4
4 olas
olas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Sātīgas brokastis ir ideālais veids, kā sākt dienu, tāpēc jādomā par to, lai šķīvī būtu gardas lietas. Pamēģini pagatavot kartupeļu pankūkas cepeškrāsnī – tās nebūs jāgroza pannā un iegūs patīkami kraukšķīgu garoziņu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sālsūdenī 10 minūtes novāra nomazgātus, bet nemizotus kartupeļus. Kad kartupeļi novārīti, tos nokāš un atdzesē.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ietauko cepamtrauku.

    Novārītos kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves. Kartupeļiem pievieno garšvielas un iemaisa tajos 30 gramus sviesta. Veido neliela izmēra plācenīšus un izkārto cepamtraukā.

    Kartupeļu pankūkas liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Pēc tam traukā saliek arī šķiņķa šķēles un cep vēl 15 minūtes.

    Kamēr kartupeļu pankūkas cepas, pannā izkausē sviestu. Tad iesit tajā olas un cep dažas minūtes, līdz tās gatavas.

    Kad viss gatavs, pasniedz kartupeļu pankūkas šķīvjos ar apcepto olu un šķiņķa šķēlēm.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form