Krāsnī ceptas kartupeļu šķēlītes saldā krējuma mērcē
Foto: DELFI
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
kartupeļi
kartupeļi
 
sinepes
sinepes
 
saldais krējums
saldais krējums
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Dārzeņu sacepumi
  • Kartupeļu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja receptē pieminēts saldais krējums, ir skaidrs - kur treknums, tur arī gardums! Katru vakaru, protams, šādu sacepumu gatavot nevajadzētu, bet dažreiz jau var. Kartupeļu šķēlītes lieliski saderēs ar sēņu mērci un svaigiem salātiem pēc tavas izvēles.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Receptes proporcijas atkarīgas no tā, cik liels ir cepamais trauks, tādēļ jāpaļaujas uz aci - jo lielāks trauks, jo vairāk kartupeļu un saldā krējuma nepieciešams, tas arī viss!

    Ietauko cepamo trauku. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs (apmēram 2-3 milimetri). Kārto traukā vienu otrai blakus.

    Krāsnī ceptas kartupeļu šķēlītes saldā krējuma mērcē
    Foto: DELFI

    Kartupeļus pārkaisa ar sāli un pipariem. Labi garšos arī timiāna lapiņas vai pētersīļi. Tad klāj nākamo šķēlīšu kārtu, to atkal apbārsta ar garšvielām. Turpina līdz trauks ir pilns.

    Saldajā krējumā pēc garšas iemaisa nedaudz sinepes, var pievienot arī sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Pārlej pāri kartupeļiem, bet nelej līdz malām, citādi cepšanas laikā krējums pāries pāri un viss piedegs.

    Cep sakarsētā krāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 40 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form