Foto: DELFI
Ja receptē pieminēts saldais krējums, ir skaidrs - kur treknums, tur arī gardums! Katru vakaru, protams, šādu sacepumu gatavot nevajadzētu, bet dažreiz jau var. Kartupeļu šķēlītes lieliski saderēs ar sēņu mērci un svaigiem salātiem pēc tavas izvēles.

Receptes proporcijas atkarīgas no tā, cik liels ir cepamais trauks, tādēļ jāpaļaujas uz aci - jo lielāks trauks, jo vairāk kartupeļu un saldā krējuma nepieciešams, tas arī viss!

45Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
kartupeļi sinepes saldais krējums sāls pipari

Sagatavošana

1
Ietauko cepamo trauku. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs (apmēram 2-3 milimetri). Kārto traukā vienu otrai blakus.
Foto: DELFI
2
Kartupeļus pārkaisa ar sāli un pipariem. Labi garšos arī timiāna lapiņas vai pētersīļi. Tad klāj nākamo šķēlīšu kārtu, to atkal apbārsta ar garšvielām. Turpina līdz trauks ir pilns.
3

Saldajā krējumā pēc garšas iemaisa nedaudz sinepes, var pievienot arī sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Pārlej pāri kartupeļiem, bet nelej līdz malām, citādi cepšanas laikā krējums pāries pāri un viss piedegs.

4

Cep sakarsētā krāsnī 180 grādu temperatūrā aptuveni 40 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!