Krāsnī ceptas šampinjonu 'bumbiņas' ar malto gaļu un kārtīgu siera cepuri
Foto: DELFI
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
8 gab.
8 gab. Lieli šampinjoni
Lieli šampinjoni
2 ĒK
2 ĒK Cūkgaļas maltā gaļa
Cūkgaļas maltā gaļa
1/2 gab.
1/2 gab. Sīpoli
Sīpoli
100 g
100 g Siers
Siers
1 ĒK
1 ĒK Majonēze
Majonēze
1 gab.
1 gab. Olas
Olas
2 ĒK
2 ĒK Augu eļļa
Augu eļļa
1 šķipsna
1 šķipsna Sāls
Sāls
1 šķipsna
1 šķipsna Melnie pipari
Melnie pipari
2 daivas
2 daivas Ķiploki
Ķiploki
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Gaļas uzkodas
  • Sēņu ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Ja svētku galdam vai vakariņām pēc grūtas dienas kārojas ko sātīgu, garšīgu, bet vienkārši pagatavojamu, krāsnī cepti šampinjoni būs laba alternatīva kotletēm. Es pildījumam ņēmu maltu cūkgaļas karbonādi, bet lieliski derēs arī saldētavā aizķērusies medījuma gaļa. Savukārt veģetārieši var iztikt pavisam bez gaļas un pildījumam izmantot ar sīpoliem saceptas sēnes un sieru.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Šampinjoniem izgriež kātiņus (nemet tos ārā, vēl noderēs) un noņem "svārciņus".

    Cepešpannu ieziež ar eļļu un izkārto uz tās sēņu cepurītes. Liek pannu līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.

    Kamēr cepurītes "apžāvējas", uz pannas eļļā apcep sagrieztus sēņu kātiņus, sīpolus un malto gaļu. Pieber šķipsniņu sāls un piparu.

    Bļodiņā sarīvē sieru, pievieno majonēzi un olu. Visu sajauc.

    Izņem no krāsns sēnes, un katrā cepurītē ieliek nedaudz sagrieztu ķiploku, karoti apceptās maltās gaļas un virsū kārtīgu karoti siera masas.

    Cep 20 minūtes, kamēr siers kļuvis zeltains.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form