Foto: Shutterstock
Vienkāršs veids, kā ātri pagatavot īpaši sulīgas tīģergarneles gardā tomātu mērcē, ko vēl gardāku padara krēmīgas fetas siera drupačas. Ēdiens, ko var baudīt gan kā ballīšu uzkodu, ar grauzdētas maizes gabaliņu no šķīvja izslaukot katru gardās mērces pilienu, gan arī kā pamatēdienu, pārlejot sulīgās garneles rīsiem, bulguram vai pastai.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gatdzesētas tīģergarneles600 gkonservēti tomāti3 ķiploka daiviņas2 sīpoli3 ĒKeļļa cepšanai pēc garšasmalti melnie pipari1 citrons pēc garšastimiāns1 ĒKcukurs200 gfetas siers

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Ķiplokus un sīpolus nomizo, sīki sasmalcina. Tomātus sablendē vai saspaida ar dakšu, lai mērcē ir jūtami tomātu gabaliņi. Citronam norīvē miziņu, izspiež sulu.

2

Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus un cep, līdz tie ir caurspīdīgi, tad pievieno ķiplokus un cep vēl 1-2 minūtes. Pievieno tomātus, piparus, cukuru, citrona miziņu un sulu, maisot karsē mērci vēl 5 minūtes, līdz tā nedaudz sabiezē.

3

Nolobītas garneles liek karstumizturīgā traukā, pārlej ar mērci, pārkaisa ar fetas siera gabaliņiem un timiāna lapiņām.

4

Padoms: garneļu čaulas un galvas nemet ārā, jo no tām var pavisam vienkārši pagatavot gardu buljonu. Padomu, kā to paveikt, atradīsi te.

5

Liek trauku krāsnī uz aptuveni 8-10 minūtēm, līdz siers izkusis un garneles izkarsušas un kļuvušas maigi rozīgas.

6

Pasniedz ar grauzdētas maizes šķēlēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!