Krāsnī ceptas tīģergarneles ar fetas sieru un tomātiem
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g atdzesētas tīģergarneles
atdzesētas tīģergarneles
600 g
600 g konservēti tomāti
konservēti tomāti
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2
2 sīpoli
sīpoli
3 ĒK
3 ĒK eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
1
1 citrons
citrons
pēc garšas
pēc garšas timiāns
timiāns
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
200 g
200 g fetas siers
fetas siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkāršs veids, kā ātri pagatavot īpaši sulīgas tīģergarneles gardā tomātu mērcē, ko vēl gardāku padara krēmīgas fetas siera drupačas. Ēdiens, ko var baudīt gan kā ballīšu uzkodu, ar grauzdētas maizes gabaliņu no šķīvja izslaukot katru gardās mērces pilienu, gan arī kā pamatēdienu, pārlejot sulīgās garneles rīsiem, bulguram vai pastai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Ķiplokus un sīpolus nomizo, sīki sasmalcina. Tomātus sablendē vai saspaida ar dakšu, lai mērcē ir jūtami tomātu gabaliņi. Citronam norīvē miziņu, izspiež sulu.

    Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus un cep, līdz tie ir caurspīdīgi, tad pievieno ķiplokus un cep vēl 1-2 minūtes. Pievieno tomātus, piparus, cukuru, citrona miziņu un sulu, maisot karsē mērci vēl 5 minūtes, līdz tā nedaudz sabiezē.

    Nolobītas garneles liek karstumizturīgā traukā, pārlej ar mērci, pārkaisa ar fetas siera gabaliņiem un timiāna lapiņām.

    Padoms: garneļu čaulas un galvas nemet ārā, jo no tām var pavisam vienkārši pagatavot gardu buljonu. Padomu, kā to paveikt, atradīsi te.

    Liek trauku krāsnī uz aptuveni 8-10 minūtēm, līdz siers izkusis un garneles izkarsušas un kļuvušas maigi rozīgas.

    Pasniedz ar grauzdētas maizes šķēlēm.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form