Krāsnī cepti āboli ar biezpienu
Foto: DELFI
4.0000 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 āboli
āboli
200 g
200 g biezpiens
biezpiens
1
1 ola
ola
pēc garšas
pēc garšas vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
2-3 ĒK
2-3 ĒK rozīnes
rozīnes
 
medus
medus
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Citi saldēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Karsti un ļoti smaržīgi ceptie āboli ar biezpienu. Īsteni rudenīgs našķis, ja prāto, kā notiesāt lielo ābolu ražu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ābolus nomazgā, nogriež tiem cepurīti un izgrebj dobumu. Izgrebtajos ābolos iekaisa kanēli.

    Biezpienu liek traukā, pievieno tam olas dzeltenumu, rozīnes (ja izmanto), cukuru un vaniļas cukuru. Visu kārtīgi samaisa. Atsevišķā traukā sakuļ olas baltumu stingrās putās. Tad olas baltumu iecilā biezpiena masā.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 170°C.

    Pagaidām vēl nesapildītos ābolus saliek uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, un liek cepties krāsnī apmēram 5–7 minūtes. Pēc tam izņem no krāsns un nedaudz padzesē.

    Tad ābolus sapilda ar biezpiena masu un cep cepeškrāsnī vēl 7–10 minūtes.

    Kad āboli gatavi, tos izņem no krāsns un aplej ar medu. Pasniedz, kamēr vēl karsti.

    "Tasty" padoms: ja nevēlies, lai biezpiens būtu pavisam karsts un izkusis, tad ābolus cep īsāku laiku. Var pildīt arī karstus ābolus ar svaigu biezpiena masu, nepievienojot tai olu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form