Cepti dārzeņi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.5000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg cukīni
cukīni
1
1 sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 TK
1 TK čili pārslas
čili pārslas
4
4 zariņi majorāns
zariņi majorāns
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
200 g
200 g ķirštomāti
ķirštomāti
100 g
100 g kazas siers
kazas siers
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkārša un sildoša maltīte reizēm, kad ir vēlēšanās apēst ko veģetāru. Krāsnī ceptie cukīni būs īpaši gardi un pikanti, pateicoties čili pārslām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C. Sagatavo cepamtrauku.

    Cukīni nogriež liekos galus un dārzeņus sagriež palielos gabalos. Sīpolu sagriež astoņās daļās. Cukīni un sīpola gabalus liek cepamtraukā, pārlej ar eļļu un apmaisa.

    Dārzeņus apkaisa ar čili pārslām, starp tiem saliek majorāna zariņus. Visam pārkaisa sāli un piparus. Liek cepeškrāsnī un cep 40–50 minūtes, līdz cukīni mīksti, bet sīpoli karamelizējušies.

    Kad dārzeņi gatavi, cepeštrauku izņem no krāsns. Starp dārzeņiem saliek ķirštomātus, lai tie apsiltu. Visam pārber kazas sieru. Cepamtrauku ievieto atpakaļ krāsnī uz vēl 5–10 minūtēm, lai izkustu siers.

    Pasniedz, kamēr dārzeņi karsti. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form