Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Rīsu maltītēm ne vienmēr jāsastāv tikai no viena veida rīsiem. Dažādo pusdienas vai vakariņas, pagatavojot maltīti no brūno, sarkano un savvaļas rīsu maisījuma. To pēc tam iemaisi krāsnī ceptos dārzeņos, pievieno mazliet neierastus papildinājumus, piemēram, riekstus un granātābola sēkliņas, un garšu ceļojums var sākties!
50Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 saldie kartupeļi (nomizoti, sagriezti kubiņos)2 sarkanie sīpoli (sagriezti daiviņās)2 cukīni (sagriezti ripiņās)2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)300 gķirbja šķēlītes1 sarkanā paprika2 ĒKolīveļļa125 gdažādu rīsu maisījums, piemēram, basmati, sarkanie un savvaļas125 gsarkanās lēcas45 gpistācijas100 ggranātābola sēkliņas1 ĒKkoriandrs pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2

Lielā cepamtraukā saliek kartupeļus, sīpolus, cukīni, ķiplokus, ķirbi, paprikas šķēlītes un visu aplej ar eļļu. Cep cepeškrāsnī 25 minūtes, vienu reizi dārzeņus apmaisot.

3

Rīsus saber katliņā, pārlej ar ūdeni (nepieciešams divreiz vairāk ūdens nekā rīsu) un ļauj šķidrumam sākt burbuļot. Rīsus vāra 20-25 minūtes, līdz tie ir mīksti. Pēc tam notecina lieko šķidrumu, ja tāds ir.

4

Citā katliņā novāra lēcas – tās ber katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni un vāra 15 minūtes, līdz mīkstas. Pēc tam nokāš.

5

Rīsus un lēcas saber cepamtraukā pie dārzeņiem un samaisa. Pārkaisa ar sasmalcinātām pistācijām, granātābola sēkliņām un koriandru. Pievieno garšvielas pēc vēlmēm un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!