Dažādi rīsi ar krāsnī ceptiem dārzeņiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.6667 6
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 saldie kartupeļi (nomizoti, sagriezti kubiņos)
saldie kartupeļi (nomizoti, sagriezti kubiņos)
2
2 sarkanie sīpoli (sagriezti daiviņās)
sarkanie sīpoli (sagriezti daiviņās)
2
2 cukīni (sagriezti ripiņās)
cukīni (sagriezti ripiņās)
2
2 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
300 g
300 g ķirbja šķēlītes
ķirbja šķēlītes
1
1 sarkanā paprika
sarkanā paprika
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
125 g
125 g dažādu rīsu maisījums, piemēram, basmati, sarkanie un savvaļas
dažādu rīsu maisījums, piemēram, basmati, sarkanie un savvaļas
125 g
125 g sarkanās lēcas
sarkanās lēcas
45 g
45 g pistācijas
pistācijas
100 g
100 g granātābola sēkliņas
granātābola sēkliņas
1 ĒK
1 ĒK koriandrs
koriandrs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Dārzeņu ēdieni
  • Rīsu ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Rīsu maltītēm ne vienmēr jāsastāv tikai no viena veida rīsiem. Dažādo pusdienas vai vakariņas, pagatavojot maltīti no brūno, sarkano un savvaļas rīsu maisījuma. To pēc tam iemaisi krāsnī ceptos dārzeņos, pievieno mazliet neierastus papildinājumus, piemēram, riekstus un granātābola sēkliņas, un garšu ceļojums var sākties!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

    Lielā cepamtraukā saliek kartupeļus, sīpolus, cukīni, ķiplokus, ķirbi, paprikas šķēlītes un visu aplej ar eļļu. Cep cepeškrāsnī 25 minūtes, vienu reizi dārzeņus apmaisot.

    Rīsus saber katliņā, pārlej ar ūdeni (nepieciešams divreiz vairāk ūdens nekā rīsu) un ļauj šķidrumam sākt burbuļot. Rīsus vāra 20-25 minūtes, līdz tie ir mīksti. Pēc tam notecina lieko šķidrumu, ja tāds ir.

    Citā katliņā novāra lēcas – tās ber katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni un vāra 15 minūtes, līdz mīkstas. Pēc tam nokāš.

    Rīsus un lēcas saber cepamtraukā pie dārzeņiem un samaisa. Pārkaisa ar sasmalcinātām pistācijām, granātābola sēkliņām un koriandru. Pievieno garšvielas pēc vēlmēm un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form