Krāsnī cepti kartupelīši bekonā
Foto: Egitas virtuve
3.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
pēc garšas
pēc garšas kartupeļi
kartupeļi
 
bekons: 2x vairāk kā kartupeļi
bekons: 2x vairāk kā kartupeļi
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1/2 TK
1/2 TK rozmarīns
rozmarīns
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
  • Gaļas ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Šogad ar kartupeļu ražu daudzviet nav paveicies – kartupeļi ir pamazi. Bet – tieši tādi lieliski der sātīgam un gardam vakariņu ēdienam: kartupeļi bekonā! Sastāvdaļām ir tikai viens noteikums – gaļai ir jābūt 2x vairāk kā kartupeļiem, tā saka receptes autore Egita.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izvēlas nelielus garenus kartupeļus un vāra ar visu mizu līdz pilnīgai gatavībai.

    Nokāš, nedaudz atdzesē, nomizo, gareniski pārgriež uz pusēm.

    Cepeškrāsni ieslēdz un noregulē uz 200C.

    Katliņā liek eļļu, garšvielas, saspiestas ķiploka daiviņas un karsē līdz sāk izdalīties garšvielu aromāts. (Var ņemt kaltētu rozmarīnu, timiānu, ķimenes, dilles, pēc garšas un izvēles.)

    Ar gatavo maisījumu apslaka kartupeļus.

    Katru kartupeļa pusīti ietin vienā bekona šķēlē un liek uz cepamās plāts.

    Sagatavotos kartupeļus cep krāsnī līdz bekons ir izkarsējies un sāk viegli mainīt krāsu/formu.

    Krāsnī cepti kartupelīši bekonā
    Foto: Egitas virtuve

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form