Krāsnī cepti puķkāposti ar sieru
Foto: Shutterstock
4.0000 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 puķkāposts
puķkāposts
2 ĒK
2 ĒK sviests (kausēts)
sviests (kausēts)
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
100 ml
100 ml rīvēts cietais siers
rīvēts cietais siers
 
kapāti pētersīļi (pasniegšanai)
kapāti pētersīļi (pasniegšanai)
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gards veids, kā sagatavot puķkāpostu. Šo ēdienu gandrīz varētu saukt par puķkāposta čipsiem ar sieru.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

    Puķkāpostu sadala ziedu rozetēs un sagriež apmēram 5–6 mm plānās šķēlēs (lielos kātus var izmantot zupai vai pievienot dārzeņu biezenim). Izkausē sviestu un sajauc ar olīveļļu.

    Ar taukvielām apslacina sagrieztos puķkāpostus tā, lai tie būtu eļļaini no visām pusēm. Uzkaisa sāli un svaigi maltus melnos piparus. Kārto puķkāpostus uz sagatavotās pannas vienā kārtā. Ja nepieciešams, izmanto otru pannu.

    Liek puķkāpostus karstā cepeškrāsnī un cep 20–30 minūtes, līdz tie gandrīz gatavi.

    Tikmēr sarīvē sieru. Derēs jebkurš cietais siers, bet visu cieto sieru klasika ir Parmezāna siers.

    Izņem puķkāpostus no krāsns, apkaisa ar sieru un liek atpakaļ cepties apmēram 5 minūtes, līdz siers izkusis un puķkāposti kļūst kraukšķīgi.

    Pasniedzot apkaisa ar kapātiem zaļumiem.

    Ja vēlas, blakus puķkāpostiem var izcept sīpola daiviņas vai ripiņas, kā arī ķiploku daiviņas.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form