Foto: Shutterstock
Visai neparasta piedeva pamatēdienam – cepeškrāsnī cepti redīsi. Dārzeņiem pavasarīgu spirgtumu piešķirs citronu sula. Maltīti bauda tāpat vai pasniedz ar gaļu un salātiem.
25Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gredīsi3 ĒKolīveļļa0.5 citrons (sula un miziņa) pēc garšassāls pēc garšaspipari zaļumi pēc izvēles

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2

Redīsus nomazgā un sagriež uz pusēm, saber bļodā. Virsū lej olīveļļu, nedaudz citronu sulu (atlikušo pataupa vēlākam), pievieno norīvētu citrona miziņu, sasmalcinātus zaļumus, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Visu kārtīgi ar rokām apmaisa, lai redīsi būtu noklājušies.

3

Redīsus izkārto uz cepampannas, kas izklāta ar foliju. Liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes, līdz tie zeltaini.

4

Kad redīsi gatavi, izņem no krāsns un apslaksta ar atlikušo citronu sulu.

Pasniedz ar svaigajiem salātiem, kā piedevu pie gaļas vai vienkārši tāpat.

Lai labi garšo!

Tasty.lv padoms: ja negribas darbināt cepeškrāsni, redīsus var apcept arī pannā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!