Foto: Shutterstock
Rīsu un pupiņu sacepums ir ļoti ērts ēdiens, ko var ātri pasniegt galdā, jo var sagatavot iepriekš. Šī ēdiena priekšrocība ir noturīga sāta sajūta un vērtīgās olbaltumvielas. Labs risinājums steigas pilnām dienām, kad nav īsti laika stāvēt pie plīts.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 grīsi400 gkonservēti tomāti savā sulā2 sarkanie sīpoli400 gkonservētas sarkanās pupiņas3 ķiploka daiviņas250 gMocarella pēc garšassāls, pipari1 šķipsnaKajēnas pipari eļļa cepšanai zaļumi

Sagatavošana

1

Rīsus uzvāra, sīpolus sagriež nelielos kubiņos.

2

Pupiņas no kārbas ber sietā, noskalo un kārtīgi notecina lieko šķidrumu.

3

Mocarellas sieru sagriež nelielos kubiņos un ieslēdz cepeškrāsni, uzkarsē līdz 200 grādiem.

4

Lielā pannā sakarsē eļļu un liek cepties sīpolus - caurspīdīgi zeltainus. Pievieno rīsus, konservētos tomātus un visu nedaudz pasautē. Piespiež ķiplokus, pievieno sāli un piparus pēc garšas, pastiprinot garšu pievieno arī šķipsnu kajēnas piparu.

5

Pannas saturā iemaisa pupiņas un pusi mocarellas.

6

Karstumizturīgu trauku ietauko un ber tajā rīsu un pupiņu miksli. Visu pārkaisa ar atlikušo mocarellas sieru un cep 180 grādos aptuveni 20 minūtes.

Pasniedzot var pārkaisīt ar zaļumiem. Lai labi garšo!

Variants - ja vēlies, sacepumam var pievienot malto gaļu, samazinot rīsu daudzumu. Tāpat sacepumam var pievienot konservētu kukurūzu, puravus, papriku un citus dārzeņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!