Krāsnī cepti kartupeļi ar rozmarīnu
Foto: Shutterstock
5.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg nelieli kartupeļi
nelieli kartupeļi
1
1 ķiploks
ķiploks
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1/2 sauja
1/2 sauja rozmarīns
rozmarīns
pēc garšas
pēc garšas jūras sāls
jūras sāls
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Krāsnī cepti kartupelīši, kas tā vien smaržos un garšos pēc rozmarīna. Rozmarīnu kartupeļiem pievieno bagātīgi, lai rezultāts būtu vēl jo gardāks. Izvēlies nelielus kartupeļus, kas visi ir viena izmēra – tā tie izcepsies vienmērīgāk.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus kārtīgi nomazgā, lai nebūtu neviena zemes druska. Ķiploka galviņu sadala daiviņās. Sagatavo cepešplāti – izklāj to ar cepampapīru.

    Kartupeļus un ķiploka daiviņas izkārto cepešplātī un aplej ar olīveļļu. Rozmarīna kātiņiem noplucina lapiņas un uzbārsta tās virs kartupeļiem. Kartupeļus apkaisa ar jūras sāli.

    Cepešplāti ar kartupeļiem liek krāsnī, kas uzkarsēta līdz 200°C. Cep 40–50 minūtes, kartupeļus ik pa laikam apmaisot, lai tie apbrūnē vienmērīgi.

    Kad kartupeļi zeltaini un mīksti, izņem no krāsns. Pasniedz ar kādu krējuma, jogurta vai tomātu mērcīti.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form