Krāsnī cepti kartupeļi ar rozmarīnu
Foto: Shutterstock
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Krāsnī cepti kartupelīši, kas tā vien smaržos un garšos pēc rozmarīna. Rozmarīnu kartupeļiem pievieno bagātīgi, lai rezultāts būtu vēl jo gardāks. Izvēlies nelielus kartupeļus, kas visi ir viena izmēra – tā tie izcepsies vienmērīgāk.

Kartupeļus kārtīgi nomazgā, lai nebūtu neviena zemes druska. Ķiploka galviņu sadala daiviņās. Sagatavo cepešplāti – izklāj to ar cepampapīru.

Kartupeļus un ķiploka daiviņas izkārto cepešplātī un aplej ar olīveļļu. Rozmarīna kātiņiem noplucina lapiņas un uzbārsta tās virs kartupeļiem. Kartupeļus apkaisa ar jūras sāli.

Cepešplāti ar kartupeļiem liek krāsnī, kas uzkarsēta līdz 200°C. Cep 40–50 minūtes, kartupeļus ik pa laikam apmaisot, lai tie apbrūnē vienmērīgi.

Kad kartupeļi zeltaini un mīksti, izņem no krāsns. Pasniedz ar kādu krējuma, jogurta vai tomātu mērcīti.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form