Krāsnī cepti saspiestie kartupeļi
Foto: Publicitātes foto
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg kartupeļi
kartupeļi
20 ml
20 ml vīnogu kauliņu eļļa
vīnogu kauliņu eļļa
8
8 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas rupjā jūras sāls
rupjā jūras sāls
1 TK
1 TK melnie pipari
melnie pipari
1.5 TK
1.5 TK ķimenes
ķimenes
3 ĒK
3 ĒK kausēts sviests
kausēts sviests
1 ĒK
1 ĒK ābolu etiķis
ābolu etiķis
2
2 rozmarīna zariņi (tikai lapiņas)
rozmarīna zariņi (tikai lapiņas)
  • Latvijas svētku receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Kartupeļu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lai gan modernās ēšanas diētas izceļ svaigu zaļumu un īpaši sabalansēta uztura nozīmi, latvieši ir un paliek aizrautīgi kartupeļu ēdāji. Reti kura brangāka maltīte iedomājama bez šī sātīgā dārzeņa, kas iet pie sirds gan gaļēdājiem, gan veģetāriešiem un vegāniem. Kārdinošu krāsnī ceptu saspiesto kartupelīšu recepti iesaka "Rimi" gardēde Signe Meirāne.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Pretēji plaši izplatītam mītam par kartupeļu kaitīgumu gribētu atgādināt – kartupeļus drīkst un vajag ēst, tie satur daudz vērtīgu uzturvielu – gan olbaltumvielas, gan C un B6 vitamīnus, kāliju un magniju. Tikai vienmēr jāpatur prātā apēsto produktu daudzums un ēšanai piemērots laiks. Ja grasāties iet gulēt vai laiskoties dīvānā, kartupeļi nebūs labākā izvēle, bet pirms fiziskām aktivitātēm vai pastaigas tie nekādu ļaunumu nenodarīs," skaidro veselīgas ēšanas eksperte Olga Ļubina.

    Uzvāra ūdeni, liek katlā kartupeļus un vāra 15 minūtes. Nokāš un ieber sietā, kuru liek uz katla, turpinot to karsēt, lai kartupeļi virs tvaika pažūst.

    Sakarsē krāsni līdz 190ºC. Kartupeļus liek pannā, samaisa ar eļļu, ķiplokiem un ķimenēm. Pieber sāli un piparus, cep vienu stundu, kamēr kartupeļi kļūst kraukšķīgi un zeltaini.

    Tikmēr bļodā samaisa kausēto sviestu ar etiķi un rozmarīnu. Izņem pannu no krāsns, katram kartupelim uzspiež vai nu ar plaukstu (uzmanīgi, karsts!), vai ar kartupeļu stampu.

    Apslaka ar sviesta un etiķa maisījumu un cep vēl 20 minūtes. Pasniedz uzreiz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form