Krāsnī cepti ziemas dārzeņi dažādās nokrāsās ar medu, ingveru un rozmarīnu
Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
2.2222 9
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 kartupeļi
kartupeļi
3
3 burkāni
burkāni
3
3 bietes
bietes
2
2 kāļi
kāļi
2
2 pastinaki
pastinaki
3
3 ķiploka galviņas
ķiploka galviņas
4
4 sarkanie sīpoli
sarkanie sīpoli
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
3-4
3-4 rozmarīna zariņi
rozmarīna zariņi
Marinādei
2-3 ĒK
2-3 ĒK medus
medus
1 ĒK
1 ĒK rīvēta ingvera sakne
rīvēta ingvera sakne
4 ĒK
4 ĒK eļļa
eļļa
1
1 citronu sula
citronu sula
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Krāsaini krāsnī cepti ziemas dārzeņi ar ingvera un rozmarīna aromātu būs skaists un garšīgs svētku galda akcents. Šī vienkārši pagatavojamā piedeva lieliski papildinās jebkuru cepeti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dārzeņus nomizo, sagriež aptuveni vienāda lieluma, bet ne pārāk sīkos gabalos. Ķiplokus nemizo, daiviņām tikai apgriež augšējos galiņus.

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

    Gatavo marinādi. Liek visas sastāvdaļas aizvākojamā burciņā un sakrata, līdz iegūta viendabīgas konsistences marināde.

    Visus dārzeņus liek uz plāts, pārlej ar marinādi, apmaisa ar rokām, līdz marināde pārklāj katru šķēlīti un daiviņu.

    Pārkaisa dārzeņus ar sāli, pa starpām liek rozmarīna zariņus. Liek cepties uz 25-30 minūtēm ventilatora režīmā.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form