Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

"Ja nav daudz laika un vēlmes gatavot, bet gribas izcept gardus pīrādziņus, izmanto lavašu!" veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece piedāvā ātro recepti krāsnī ceptiem lavaša pīrādziņiem ar sulīgu biezpiena un lociņu pildījumu.

8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 lavaši (120 g)180 gvājpiena biezpiens1 ola (+ 1 dzeltenums)250 grikotas siers (11%)30 glociņi sāls garšvielas sezama sēklas

Sagatavošana

1

Abus kvadrātveida formas lavašus sagriež katru četros taisnstūveida gabalos.

2

Biezpienu sablendē ar rikotu, olu, garšvielām. Pievieno sagrieztus lociņus. Masu ar karoti liek uz katra lavaša stūra un saloka trījstūra formā, sekojot šai pamācībai.

3

Pārsmērē katru trijstūri ar sakultu olas dzeltenumu un pārkaisa ar sezama sēkliņām. Liek cepeškrāsnī uz 15 minūtēm 180 grādos.

Ēdiena uzturvērtība (100 g)

Olbaltumvielas – 10.2 g
Oglhidrāti – 23.6 g
Tauki – 4.6 g
Kilokalorijas – 176

Visas porcijas (8 gab.) uzturvērtība ir 1235 kilokalorijas (vienā pīrādziņā ir 154 kcal).

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!