Krāsnī cepts karstais rasols ar siera 'cepurīti'
Foto: Privātais arhīvs
3.3333 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
vārīti burkāni
vārīti burkāni
 
vārīti kartupeļi
vārīti kartupeļi
 
vārītas olas
vārītas olas
 
desa, vārīta gaļa vai šķiņķis
desa, vārīta gaļa vai šķiņķis
 
marinēti gurķi
marinēti gurķi
 
konservēti zaļie zirnīši
konservēti zaļie zirnīši
 
sīpoli
sīpoli
 
sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
MĒRCEI
 
majonēze
majonēze
 
skābs krējums
skābs krējums
 
kečups
kečups
 
siers
siers
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas salāti
  • Karstie salāti
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Šķiet, ka viss jau ir redzēts un izbaudīts, bet tad pie apvāršņa parādās māla podiņā cepts karstais rasols ar siera cepuri. Cep tik augšā, ēd un brīnies! Pārbaudītu un ģimenē iecienītu recepti iesaka mūsu lasītāja Inga Matisone.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sastāvdaļu daudzums atkarīgs no izvēlēto cepamtrauku lieluma.

    Kartupeļus, burkānus, marinētos gurķus un desu sagriež kubiņos.

    Krāsnī cepts karstais rasols ar siera 'cepurīti'
    Foto: Privātais arhīvs

    Sīpolus un olas sasmalcina. Zirnīšiem nolej šķidrumu.

    Krāsnī cepts karstais rasols ar siera 'cepurīti'
    Foto: Privātais arhīvs

    Visas sastāvdaļas liek bļodā, pievieno sāli, piparus un apmaisa.

    Gatavo mērci, bļodiņā samaisot majonēzi ar krējumu un kečupu pēc garšas.

    Sieru sarīvē vai sagriež plānās šķēlēs.

    Sagatavoto rasolu ber karstumizturīgā veidnē vai māla podiņos, pārlej ar mērci, pārkaisa ar sieru un cep iepriekš sakarsētā krāsnī minūtēs 20-25, līdz siers izkusis.

    Krāsnī cepts karstais rasols ar siera 'cepurīti'
    Foto: Privātais ahīvs

    Pasniedz ar maizi.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form