Krāsnī cepts karstais rasols ar siera 'cepurīti'
Foto: Privātais arhīvs
3.5000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Šķiet, ka viss jau ir redzēts un izbaudīts, bet tad pie apvāršņa parādās māla podiņā cepts karstais rasols ar siera cepuri. Cep tik augšā, ēd un brīnies! Pārbaudītu un ģimenē iecienītu recepti iesaka mūsu lasītāja Inga Matisone.

Sastāvdaļu daudzums atkarīgs no izvēlēto cepamtrauku lieluma.

Kartupeļus, burkānus, marinētos gurķus un desu sagriež kubiņos.

Krāsnī cepts karstais rasols ar siera 'cepurīti'
Foto: Privātais arhīvs

Sīpolus un olas sasmalcina. Zirnīšiem nolej šķidrumu.

Krāsnī cepts karstais rasols ar siera 'cepurīti'
Foto: Privātais arhīvs

Visas sastāvdaļas liek bļodā, pievieno sāli, piparus un apmaisa.

Gatavo mērci, bļodiņā samaisot majonēzi ar krējumu un kečupu pēc garšas.

Sieru sarīvē vai sagriež plānās šķēlēs.

Sagatavoto rasolu ber karstumizturīgā veidnē vai māla podiņos, pārlej ar mērci, pārkaisa ar sieru un cep iepriekš sakarsētā krāsnī minūtēs 20-25, līdz siers izkusis.

Krāsnī cepts karstais rasols ar siera 'cepurīti'
Foto: Privātais ahīvs

Pasniedz ar maizi.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form