
Šķiet, ka viss jau ir redzēts un izbaudīts, bet tad pie apvāršņa parādās māla podiņā cepts karstais rasols ar siera cepuri. Cep tik augšā, ēd un brīnies! Pārbaudītu un ģimenē iecienītu recepti iesaka mūsu lasītāja Inga Matisone.
Sastāvdaļu daudzums atkarīgs no izvēlēto cepamtrauku lieluma.
Kartupeļus, burkānus, marinētos gurķus un desu sagriež kubiņos.

Sīpolus un olas sasmalcina. Zirnīšiem nolej šķidrumu.

Visas sastāvdaļas liek bļodā, pievieno sāli, piparus un apmaisa.
Gatavo mērci, bļodiņā samaisot majonēzi ar krējumu un kečupu pēc garšas.
Sieru sarīvē vai sagriež plānās šķēlēs.
Sagatavoto rasolu ber karstumizturīgā veidnē vai māla podiņos, pārlej ar mērci, pārkaisa ar sieru un cep iepriekš sakarsētā krāsnī minūtēs 20-25, līdz siers izkusis.

Pasniedz ar maizi.
Lai labi garšo!