Cepta siera uzkoda
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Karstā siera uzkoda baudīšanai ar vīna glāzi. Pagatavošanas princips pavisam vienkāršs – ņem sierus, kas ledusskapī aizkavējušies, sajauc un uzcep cepeškrāsnī. No tiem sanāks fantastisks gardums viesu pacienāšanai.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160°C.

Brī sieram nogriež "miziņu". To liek virtuves kombainā kopā ar Gruyère, krēmsieru, pienu un sarīvētu Parmezāna sieru, pieberot arī kukurūzas cieti. Visu sajauc, līdz izveidojusies viendabīga masa.

Neliela cepamtrauka (15 cm) pamatnē liek čatniju vai karamelizētus sīpolus. Virsū liek siera masu. Tai uzkaisa timiāna lapiņas un vēl sarīvētu Parmezāna sieru.

Trauciņu ar sieru liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz siers burbuļo.

Pasniedz ar maizes gabaliņiem, kurus ēdot mērcē izkusušajā sierā. Lai labi garšo!

Comment Form