Cepta siera uzkoda
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g brī siers
brī siers
125 g
125 g Gruyere siers
Gruyere siers
100 g
100 g krēmsiers
krēmsiers
3 ĒK
3 ĒK piens
piens
2 ĒK
2 ĒK Parmezāna siers
Parmezāna siers
2 TK
2 TK kukurūzas milti
kukurūzas milti
5 ĒK
5 ĒK čatnijs vai karamelizēti sīpoli
čatnijs vai karamelizēti sīpoli
 
timiāna zariņš
timiāna zariņš
 
maize
maize
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Karstās uzkodas
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Karstā siera uzkoda baudīšanai ar vīna glāzi. Pagatavošanas princips pavisam vienkāršs – ņem sierus, kas ledusskapī aizkavējušies, sajauc un uzcep cepeškrāsnī. No tiem sanāks fantastisks gardums viesu pacienāšanai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160°C.

    Brī sieram nogriež "miziņu". To liek virtuves kombainā kopā ar Gruyère, krēmsieru, pienu un sarīvētu Parmezāna sieru, pieberot arī kukurūzas cieti. Visu sajauc, līdz izveidojusies viendabīga masa.

    Neliela cepamtrauka (15 cm) pamatnē liek čatniju vai karamelizētus sīpolus. Virsū liek siera masu. Tai uzkaisa timiāna lapiņas un vēl sarīvētu Parmezāna sieru.

    Trauciņu ar sieru liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz siers burbuļo.

    Pasniedz ar maizes gabaliņiem, kurus ēdot mērcē izkusušajā sierā. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form